ANTI BIMS

Dette indlæg ligger lidt i forlængelse af det forrige. Imens jeg har knoklet med webshop pen, har jeg sat ca. 1 kg. grønne druer til livs (over to dage). Vandet render lige igennem, skulle jeg hilse og sige – og det var egentlig denne impuls, der fik mig til at tænke på dette tip til jer andre.

Jeg har nemlig den vane, at jeg småspiser, når jeg skal arbejde kreativt og intenst. Ret irriterende, og på lakridskonfekt og RitterSport går det simpelthen ikke. Derfor druerne.

Og den løftede pegefinger vil sige: kan kvindemennesket ikke bare tage sig sammen og lade være med at putte noget i munden, og så koncentere sig endnu mere?

Næ, det kan hun ikke. For det vil hun ikke. Hun har nemlig besluttet sig for at være loyal overfor sin egen læringsstil.

Forklaringen og baghistorien er: sidste år i august var jeg til gensynsdag på Handelshøjskolen i Århus. De har lavet en hel masse aktiviteter for tidligere studerende, ret sent må man sige, men okay. Som en del af dagen var der tre faglige lektioner inden for nyeste forskning, og her valgte jeg at deltage læringsstile. Det var egentligt lidt et fravalg, men pyt man tager jo ikke skade. Det viste sig at være særdeles relevant. Lektionen startede nemlig med, at alle deltagere hjemmefra skulle besvare en test fra en amerikansk hjemmeside. Åh endnu en af dem, tænkte jeg, og gik lidt lemfældigt igang med at svare på spørgsmålene. Indtil 2/3dele henne: Foretrækker du lys eller mørke, når du studererer? Studererer du morgen eller aften? Spiser du mens du læser? Da begyndte jeg at mærke, at noget var på vej, og koncentrede mig lidt mere om resten. På selve lektionen blev testkonceptet for PERSONLIGE læringsstile så gennemgået. Se eksempelvis mhtml:http://www.sprog.asb.dk/ol/Laeringsstil/PP-filer/Be_Danish_version.mht!Be-Danishversion-filer/frame.htm

Der er tale om 21 dimensioner for individuel optimal læring. Pludselig gik det op for mig i al sin klarhed – at den måde, jeg lærer bedst på, som testen fortalte, faktisk var den måde jeg ARBEJDEDE på, når jeg skulle være mest kreativ. Testen blev ledsaget af værktøjer til personlig implementering af tiltag til optimering af egen stil. Derfor har jeg valgt at respektere mit spisebehov.

Hvis I nogen sinde kommer i nærheden af BI-testen, så tag den. Det har været meget værd for mig i min etableringsfase at få disse erkendelser – og flere med – om hvordan jeg arbejder. Og dermed med til at øge min effektivitet.