Hvorfor kvinder bør vide mere om salg

Hvorfor overhovedet skrive specielt til kvinder – vi har jo ligestilling og der er vel ikke forskel på mænd og kvinder mere!

Det hører jeg ofte, når jeg fortæller, at jeg i mit arbejde som underviser, foredragsholder og coach har specialiseret mig i kvinder og karriere. Men der er stadig forskel på de to køn og man kan sammeligne det med to forskellige kulturer, hvor der gælder forskellige regler, normer og værdier. Den ene er ikke bedre end den anden, de er bare forskellige.

Udfordringen for kvinder i forhold til deres karriere er, at det ofte er den maskuline kultur, der er gældende i erhvervslivet. Det gælder både på direktionsgangene, i bestyrelserne og blandt de vigtige beslutningstagere. Årsagen er naturligvis, at det er mændene, der har været i erhvervslivet længst og derfor har påvirket kulturen til at blive det, den ofte er i dag.

Så kvinder er nødt til at kende til kulturen i erhvervslivet for at kunne begå sig, på samme måde som man skal, hvis man rejser til et andet land for at arbejde. Man skal ikke lave om på sig selv eller ændre sin personlighed, men man er nødt til at tilrette sin adfærd og sin kommunikation for at blive hørt, forstået, blive taget seriøst og være med i spillet.

Som kvindelig selvstændig er det er en fordel at kende til dette og du kan få mere succes med din virksomhed, specielt i forhold til dit salg og din omsætning.

I de kommende måneder vil jeg dele ud af mine erfaringer, gode råd og komme med friske eksempler fra min hverdag, som kan hjælpe dig til sælge mere.
Det er specielt for kvinder, men mænd kan også blive klogere, både på salg – og på kvinder.

De bedste salgs-hilsener

Jytte Hollender
www.hollender.dk