Kæmp for dine penge

Det sker (alt for) jævnligt, at jeg hører om kolleger, der på en eller anden måde har måttet opgive at inddrive skyldige beløb hos kunder. Og hver gang bliver jeg så pokkers harm. For det er simpelthen ikke rimeligt, at blot fordi man er en lille selvstændig, der ikke udskriver regninger i 100.000 kroners klassen, så bliver man tilsidesat af kunder, der udmærket ved, at det ikke kan betale sig for os at gå rettens vej.

Alene den seneste uge er jeg stødt på flere tilfælde, hvor mikrovirksomheder har fået en lang næse, hvor de i stedet med rette havde forventet en check: En journalistkollega må pludselig se sine artikler optræde helt andre steder, end der hvor hun har solgt dem til. Det viser sig, at det store landsdækkende dagblad, hun har aftale med, har videresolgt hendes arbejde uden at kreditere hende. Heldigvis har vi et godt og erfarent fagforbund, der nu kigger på sagen.
Værre står det sikkert til for hende – den mikronet-kollega -, som er kommet i klemme mellem de nye og gamle kommuner. Efter adskillige rykkere har hun omsider fået sine penge – men uden de renter hun retmæssigt havde tilskrevet. Det skulle lige have været den anden vej rundt – altså at hun ikke havde betalt kommunen nogle tilskrevne renter. Så havde hun sikkert siddet i gældsfængsel i dag!

Men nu er det så, jeg vil komme med en opfordring: KÆMP! Slås med alt hvad I har for jeres penge. Selvom det måske ikke kan betale sig på bundlinjen, så giver det så meget mere til selvværdet.

Jeg har selv lige i den forgangne uge modtaget en check på sølle 348 kroner (og 10 øre!) Alene det besvær og beløb det kostede mig at kontakte diverse klagenævn og faglige instanser samt sende et anbefalet brev til skyldneren gjorde, at jeg overvejede, om det egentlig var besværet værd. 
Men det var det! Efter tre måneder med irritation og rykkere kan sagen omsider lukkes, og jeg har fred i sjælen. Ikke mindst går jeg stadig rundt med følelsen af, at jeg har vundet en lang og sej kamp. Og den følelse er vigtig at kunne finde frem, næste gang jeg må på barrikaderne for at kradse mine retmæssige penge hjem.