Netværket – min anden familie

Jeg vil gerne tilslutte mig Helens positive kommentar om netværk. For hos mig, i opstartsfasen som selvstændig, er mine netværk nærmest blevet min anden familie. I øjeblikket deltager jeg aktivt i fire netværk. Freelancejournalisternes Ping Pong som er et internetbaseret mødested, hvor man kan udveksle erfaringer og kollegiale råd om næsten hvad som helst. I dag har jeg for eksempel bedt om råd til at omdanne et dokument til en PDF-fil. Fem minutter senere havde jeg seks gode råd i min mailboks – endda med links til hvor jeg kunne downloade det program, jeg havde brug for.

Derudover deltager jeg i Morgendagens Heltinder. Og hvor freelancejournalisternes netværk kun er for freelancejournalister, er heltindernes netværk kun for kvinder. Her kan man møde kvinder indenfor stort set alle brancher og i alle egne af landet. Heltinderne har også etableret sig med små lokale grupper, og der er jævnligt møder og arrangementer, hvor man kan træffes og udveksle erfaringer og gode råd med de andre heltinder.

Det tredje netværk, jeg vil nævne, er nok det vigtigste af dem alle. Freelance-nettet som er et meget lille, privat netværk af fem journalistkvinder. Vi er alle ved at starte virksomhed op og bruger flittigt hinanden som sparringspartnere. Det netværk er nærmest blevet min anden familie. Der går ikke en dag, uden at vi udveksler spørgsmål og gode råd over mailen. Og med jævne mellemrum mødes vi om et relevant tema. For eksempel mødtes vi for et par uger siden og gennemgik hinandens præsentationsmateriale, og om en måneds tid skal vi samles for at snakke om, hvordan vi kan bruge hinanden rent fagligt i et eventuelt samarbejde.

Det sidste netværk er selvfølgelig Mikronet.

Jeg var ikke med i opstarten, men siden jeg flyttede til Falster i februar, har jeg mødt flere medlemmer. Og det glæder mig at møde den iværksætterånd, der findes indenfor Mikronet. Så lad det endelig vokse og gro – netværk er simpelthen kilden til alt!