Råd nr. 2: Kend dig selv

Mit råd nr. 2 handler om vigtigheden af at have en klar idé, før man starter op som iværksætter. Jeg har mødt skræmmende mange “wannabees” som går med drømmen om at “starte et-eller-andet” for sig selv, men som ikke har den fjerneste anelse om, hvad det skal være. Den slags luftige drømme holder simpelthen ikke!

Før du kaster dig ud i iværksætterdrømmen så brug den fornødne tid til at kigge indad og bliv klar på, hvad du vil som iværksætter – og hvorfor.
Er det fordi, chefen er en idiot, eller du arbejder for meget, så find dig et andet job eller gå ned i tid. En tilværelse som selvstændig kan efter min overbevisning ikke leves halvhjertet. Og selv den dejligeste hobby kan ende som en sur pligt, hvis den pludselig udgør ens eneste indtægtskilde.

Der er heldigvis mange muligheder for at kombinere et fast job med en tilværelse som deltids-iværksætter. Man kan blive momsregistreret med selvstændigt bi-erhverv, mens man har arbejde ved siden af. (Det var sådan jeg selv startede op).  

Jeg vil ikke bidrage med en større linksamling af gode råd, men blot henvise til internettet. Der er et hav af gode råd at hente. Brug også de forskellige væksthuse og iværksætternetværk, der findes alle steder i landet. Spørg a-kassen og spørg andre! Læs bøger om, hvordan andre har gjort og lær af deres fejl. Tjek indtjeningemulighederne i din iværksætterdrøm og hold dem op mod dine faste udgifter. Husk også lige at tage familien med på råd.

Og gør først og fremmest dig selv den tjeneste at mærke rigtigt efter, om det er det, du skal. En tilværelse som fri fugl kan være det mest vidunderlige i verden, men husk at du flyver uden sikkerhedsnet.