Så eller høste?

Jeg ved godt solen skinner og det er sommer udenfor, men hverdagslivet som selvstænding betyder, at jeg nogle gange må arbejde til trods. Så derfor er jeg på min pind nu.

Jeg er slået lidt ud af arbejdsrytmen, idet min datter brækkede en knogle i hånden i fredags. Omvendt var det godt, jeg var 5 km fra hende, da det skete, så jeg kunne hente hende og håndtere skadestue m.m. Fordi livet som selvstændig især byder på muligheden for den type fleksibilitet og nærvær. Et faktum, der hjemme ved os indgår i vurderingen af fordele og ulemper ved selvstændighed. Og et faktum, der ikke indgår i det officielle regnskab og beretning.

Men det var noget helt andet jeg havde på hjerte: Der er en del betragtninger her på bloggen om fakturering, omfang, hvilke kunder, der betaler for hvilket træk på ressourcer ect. Og her slår det mig: hvor er vi gode til at køre efter bakspejlet. Vi måler på fakuta, på bundlinie, på betalingsevne, på ordrer. Vi laver regnskaber for det forløbne år, Vi laver budgetter for omsætning osv. Hele vores fokus og dermed registreringer/målepunkter ligger på fortiden, det bagudrettede. Hvordan ville det ændre vores fokus, hvis vi frem for at tælle fakturerbare timer, talte relationer, som vi havde investeret i? Mange af os har ikke en type produkter, der bare ligger og venter på os, når vi kontakter kunder. Her bliver relationer ret vigtige, og hvor meget af vores tid – og opmærksomhed – har vi rettet mod vores fremditige relationer. Hvis ikke vi hele tiden sår, så kan vi heller ikke høste fakturaer.