Vil du lære at være mentor for andre mikrovirksomheder?

Nu sætter Mikronet gang i uddannelsen af mennesker, der ønsker at være mentorer særligt for Mikrovirksomheder og freelancebaserede konsulenter.

Tirsdag den 9. oktober 2007 indledes dette arbejde med en introduktions- og inspirationsdag for interesserede kandidater.

 –     I Mikronet bliver vi ofte opsøgt af iværksættere, der henvender sig for at få vejledning og inspiration af os, der er brudt gennem muren fra iværksætter-årene til den mere stabile periode, hvor vores virksomheder har etableret sig og konsolideret sig, fortæller projektleder Christian Clausen fra Mikronet .

–     Det er vores klare opfattelse, at de iværksættere og freelancere, der henvender sig til Mikronet, gør det for at blive rådgivet af mennesker, der har kendskab til netop deres situation, fordi de pågældende selv har stået i den.

–     Der er for tiden stærkt fokus på vækst-iværksættere, mens iværksættere, som ønsker at skabe mikrovirksomheder, der kan bidrage til vækst for andre, ikke har samme bevågenhed. Dette behov vil vi imødekomme med dannelsen af et MikroMentorkorps, pointerer Christian Clausen.

De, der efter kurset får blod på tanden, kan følge et længerevarende uddannelsesforløb, forestået af Kirsten M. Poulsen, KMP+

Kurset er åbent for alle, der har et par år på bagen som virksomhed, og som har lyst til at fungere som ubetalt mentor for mindre virksomheder.
Det vil sige virksomhedsejere, både dem, der i dag har stor virksomhed, og dem, der styrer en mikrovirksomhed /enmandsvirksomhed selv.
Kurset er også åbent for rådgivere, der i kraft af deres virke har brug for at kende til dette særlige mentorskab.

      Prisen er med vilje gjort overkommelig , så også de små virksomheder kan være med: Pris 500 kroner for deltagere i Mikronet og 800 kroner for eksterne. Prisen er uden moms.

Om kursuslederen:
KMP+, Kirsten M. Poulsen
Kirsten M. Poulsen, KMP+, har arbejdet med mentorskab siden år 2000, hvor hun etablerede konsulentvirksomheden KMP+.
I 2003 gennemførte KMP+ en stor Skandinavisk undersøgelse af virksomheders og organisationers brug af mentorprogrammer.
Resultaterne af denne undersøgelse er blevet præsenteret på konferencer både i Danmark og internationalt, og de danner basis for den viden og de koncepter, som virksomheden i dag anvender inden for mentorskab.

Praktiske detaljer:

Tid: Tirsdag den 9. oktober kl. 9.00-16.00

Sted: Maglebrænde, Falster 

Målgruppe:
Personer som er interesserede i at bruge mentorrollen i forhold til at støtte mikrovirksomheder og iværksættere. Det er en fordel, hvis du selv er iværksætter og har prøvet at starte egen virksomhed, alternativt at du har leder- eller konsulenterfaring.

Indhold:
Kurset giver en grundlæggende introduktion til mentorskabet. Vi vil arbejde med at definere roller og ansvar, hvordan man matcher mentor og mentee, hvorfor det er interessant og lærerigt at være mentor, hvordan man sætter de rigtige grænser for mentorskabet samt alle de praktiske elementer i at etablere en samarbejdsaftale og gennemføre gode samtaler, som gør en forskel.

Desuden vil vi gennemføre en række øvelser for at afprøve mentorskabets dynamik, forstå læreprocessen i mentorforløbet og koble mentorskabet til forståelse for karriereudvikling i vidensamfundet.

 Læs flere detaljer på www.mikromentor.dk

For spørgsmål:
Ring til
Projektleder Christian Clausen 24 25 48 50
Eller til
Abelone Glahn 24 25 48 52