Så er træffet åbent – Mikro-makro eller bare stor ?

Det andet landsdækkende træf for mikrovirksomheder er nu åbent. Solen skinner på semnaret i Nykøbing Falster, her er god stemning, vi har indtaget kantinen og er nået til frokostpausen efter et bragende indlæg fra Finn Helmer og to effektive workshops.

– Alt for mange (mikro)virksomheder glemmer at lave et mission statement, et udsagn, der sier noget om, hvad an vil opnå med sin virksomhed, sagde Helmder. og her gælder det ikke at sige, at man vil tjene penge. så kn man lige så godt opgive på forhånd. det er ikke nok. det skal være, hvad man flytter, og det skal også være hvad man udvikler, blandt andet i sig selv.

– Vækst måles i penge, også selv om man er mikrovirksomhed. I kan ikke bare sige I vil vækste i gode intentioner og i hvor meget du udvikler selv – penge er også målepinden for mikrovirksomehder, sagde Helmer til forsamlingen.
– Hvis I ikke måler i penge, ender I med alene at forblive hobbyvirksomheder.

Debatten drejede sig selvfølgelig om, hvordan man måler vækst, og om man kan måle vækst i partnerskaber.
Helmer slog også til lyd for, at vi skal sørge for, at vores børn får en teknisk uddannelse!
-Vi kommer til at få et a og et b hold i Danmark, hvis vi ikke gør noget ved uddannelsen. Der er så meget, der foregår teknisk, så vi skal kunne teknikken, lære den, og så bagefter finde ud af, hvad vi vil være og supplere med uddannelse.