Anm: Rejs Sikkert – Guide til personlig sikkerhed for kvinder der rejser

Rejs sikkert af Tanya Spencer og Chris PooleRejs sikkert
Guide til personlig sikkerhed for kvinder der rejser

af Tanya Spencer og Chris Poole
ISBN 978-87-91171-95-6
Layout og grafisk produktion: fru nielsens tegnestue
Anmeldt af Inge Sonne

Denne bog indeholder en række lettilgængelige råd og vejledninger omkring, hvordan man får sin rejse (privat såvel som erhvervsrejse) til at blive en positiv oplevelse.

Tanya Spencer er ejer af virksomheden TrainingSolutions, som udbyder kurser, konsultationer samt coaching i personlig sikkerhed for dem som rejser og bor i udlandet. Hun har arbejdet indenfor sikkerhedsområdet, interkulturelle relationer og konflikt transformering i mere end 22 år. Hun træner hvert år hundredvis af mennesker i den risikohåndterings-ramme som er præsenteret i bogen. Hun arbejder mindst 4 måneder om året i lande som Pakistan, Kenya og USA.

Chris Poole er konsulent i voldsforebyggelse for kvinder og børn, forfatter til ”Undgå vold og voldtægt” og ”Overgreb – nej tak!”. Hun har rejst meget i de sidst 20 år, især i forbindelse med sit arbejde som musiker og oftest alene eller sammen med andre kvinder.
De to forfattere har flere ting tilfælles – bl.a. at de bor på Møn!

Målgruppe: Enhver rejselysten nybagt student burde have haft denne bog i studentergave!
Den bør indgå som naturlig led i rækken af nødvendige anskaffelser når der forberedes en rejse. Den henvender sig til personer som rejser ud – det kan både være private- og arbejdsrelaterede rejser og ikke mindst i forbindelse med udstationeringer, og specielt NGO’erne.

Bogen kan bruges som opslagsbog eller læses fra ende til anden.
Introduktion: med bl.a. Risikohåndterings-ramme (RHR)
At håndtere sin rejsesikkerhed involverer fem simple trin, som beskrives her.

Kap. 1: Intuition, positiv selvfølelse og udstråling;
Præsenterer redskaber, der kan hjælpe dig til at være en bevidst og opmærksom rejsende. ”De 7 elementer til at forebygge vold” kan bruges til at forbedre intuitionen, mod og udstråling.

Kap.2: Inden du rejser;
Diskuterer sikkerhed og er fyldt med praktiske råd og førrejse-overvejelser.

Kap.3: Når du rejser;
Er fyldt med de kriminelle scenarier, som man kan komme ud for. Der foreslås metoder til bl.a. at håndtere korrupt politi, anmeldelse af forbrydelse og sikring af hotelværelser.

Kap.4: Forebyggelse og håndtering af udvalgte risici;
Her omtales seksuelle overgreb, flystyrt, bombeattentater og bortførelser.

Anmelder:
Jeg driver SonneSupport som er en konsulentvirksomhed indenfor e-learning. Jeg har i en lang årrække boet alene med to børn, som jeg har rejst med. Jeg har også været udstationeret i Afrika i 4 år. Jeg tænkte derfor, at det var oplagt at læse denne bog og blive klogere.
En del af det beskrevne kendte jeg til i forvejen og har levet efter nogle af reglerne, men må blankt erkende, at jeg synes, det var ”tungt” indhold.
Jeg har gennem hele bogen været ”trist og frustreret” over, hvor urimeligt det er, at man er nødt til at forholde sig til alt dette når man rejser ud. Der er mange gode eksempler, som er gode til at blive klogere af, og jeg har flere gange tænkt, at det egentlig er utroligt hvor godt det er gået mig på mine rejser :-)
Den skal læses tidligt i rejseplanlægningsforløbet. Enkelte afsnit vil sikkert skulle læses igen og igen. Skulle jeg rejse ud igen snart, ville jeg kopiere udvalgte sider med gode råd og hænge dem op på køleskabsdøren og få lært dem. Der er endvidere mange relevante links i bogen.
Jeg kan på det varmeste anbefale bogen til alle. Den er mindst lige så vigtig som diverse rejsebøger som f.eks Rejsen går til… eller Lonely Planet bøgerne.

Jeg synes det er lidt synd for de rejselystne mænd. De burde også have en lignende bog. Til jer mænd som læser dette… Læs bogen – Der er også MASSER af gode råd også til mænd.

Jeg vil slutte af med at bringe et citat fra introduktionen i bogen:
”Den sindsro, der kommer af at være forberedt, kan ofte give dig den ekstra selvtillid, der skal til for, at du tager på den vandreekspedition, du har planlagt, tager imod et internationalt job eller er mere afslappet, når du er ud at rejse med dine børn. At gennemtænke de potentielle scenarier, du kan møde, vil hjælpe dig til at være forberedt og til at handle konstruktivt. Bogen slutter af med den første tanke vi havde, da vi startede dette projekt: Vi ønsker dig en supergod og sikker rejse!”

Billigste pris fundet på www.trainingsolutions.dk 155 kr. + 16 kr porto