Anm: Start din egen virksomhed

Start din egen virksomhed

START DIN EGEN VIRKSOMHED, 2.udg.
Forfatter: Susanne Juhl
Forlag: LIBRIS
ISBN: 978-87-7843-886-7
Sider:
316 i A6 format (= postkort)
 
Udgivelse: 
Oktober 2010

Værket kan købes som papir-bog, som e-bog eller pdf-bog
Pris: dkr. 149,- for papir- udg., 139,- for PDF- udg. og 129,- for web-udg..

 
Her er bogens demoudgave med indholdsoversigt: http://www.e-pages.dk/librispayment/174/demo/ 

Bogens målgruppe er både dem, der overvejer at gå i gang med opstart af selvstændig virksomhed, og dem, der er gået i gang. Bogen har klare fremstillinger af f.eks. selskabsformer og kontraktforhold sammen med kontrakt- og regnskabsforhold.

Forfatteren, Susanne Juhl er, cand. jur. fra 2007 og nu advokatfuldmægtig i advokatfirmaet Norsker  & Co, hvor S.J. primært beskæftiger sig med life science, erhvervsret og immaterialret. S.J. har tidligere været selvstændig, ligesom SJ i dag også arbejder med rådgivning af selvstændige  og iværksættere.

Den tekniske udgivelse i tre forskellige formater giver forskellige, men gode anvendelsesmuligheder også som opslagsværk. For den særdeles handy lille bog skal det bemærkes, at  tegninger og skemaer er meget små. 

Sådan skriver forlaget selv om bogen:
”Denne bog hjælper dig i gang med din egen virksomhed. Det er ikke så svært og uoverskueligt, som mange tror. Bogen er tænkt som et værktøj, der kan give dig et overblik over de valg, du skal træffe i opstartsfasen og under din virksomheds første leveår. Du kan også læse, hvilke regler du skal overholde, når det drejer sig om fx stiftelse, skattemæssige forhold, finansiering og ansættelse af medarbejdere.”  —  og det kan vanskeligt udtrykkes bedre ! 

Sprog og læsbarhed:
Bogen er skrevet i et klart og overskueligt sprog med en høj grad af læsbarhed. Uden på nogen måde at virke nedladende taler den direkte til den læser som ikke kender fagterminologien. Den er logisk i sin opbygning, og det er let som læser, at sortere og sige: ”Det her kan jeg springe over. Her skal jeg strege under” 

Læs bogen fra ende til anden, brug den som opslagsværk, brug den som basis eller brug den som støtte til den lille studiekreds med egne eksempler fra praktisk iværksætteri. 

Anmeldt af: Maria Lyngbye, dansk- og dramalærer samt Carl Christian Kristiansen, konsulent og gestaltterapeut. Selvstændige med microfirmaerne: Drôme Vine i/s og CC Coach & Consult.