Boganm: Netværk – vejen til magten er feminin/M


Boganmeldelse;
Netværk – Vejen til magten er feminin

Mikronet har bedt to mennesker om at anmelde den samme bog. Bogen er skrevet TIl kvinder, men interessant at læse for mænd også.
Mikronet har ønsket at få vurderet, om bogen ser forskellig ud, læst med
hhv. en kvindes hhv en mands øjne.
Derfor har både en mand og en kvinde anmeldt bogen.
Her kommer Michael Askjærs annmeldelse:

Boganmelder: Michael Askjær, selvstændig med firmaet TANKE.RUM, som i høj grad er en netærksvirksomhed, baseret på freelance arbejdskraft. Siden jeg blev selvstændig i 2001, har jeg i arbejdet mere og mere fokuseret og struktureret med netværk, da jeg kan se at det giver mig både kunder og andre værdifulde kontakter. Jeg har desuden arbejdet professionelt med rådgivning af arbejdssøgende gennem nogle år, og ved derfra at netværk er uvurderligt og oftest vejen til det gode job.
Jeg er aktiv i både on-line og fysiske netværk – og mener selv jeg har været det med succes længe – så det var med spænding jeg tog hul på bogen.

Bogen ”NETVÆRK – Vejen til magten er feminin” er skrevet af Susanne Hoeck.

Susanne har en baggrund som journalist, og har arbejdet med og i netværk i flere år. Sidst har hun med stor succes opbygget netværket WOW (Women on their Way) – et netværk for kvinder der vil noget med deres karriere. Susanne arbejder således professionelt med netværk og er aktiv i debatten omkring netværk. Senest er hun blevet redaktør for Karrieremagasinet CV. Susanne er således særdeles kompetent og har en stor opdateret, relevant og praktisk viden at trække på.

Bogen “Netværk – Vejen til magten er feminin” er en velskrevet og let læst bog, som når hele vejen rundt om at at deltage i og etablere netværk. Den tager stilling, giver klare anvisninger og indeholder konkrete værktøjer. Den udfordrer os og giver kort sagt et godt bud på hvordan du nu og i fremtiden får mest ud at bruge tid på netværk.

Målgruppen er som jeg ser det lidt overraskende både mænd og kvinder, selv om bogen er skrevet til og om kvinder. Den er skrevet til alle som forstår værdien af netværk, og gerne vil have det bedste ud af det. Hvis du er på vej til at etablere et netværk, eller gå ind i arbejdet med at styrke eller drive et netværk, giver bogen dig desuden viden og værktøjerne.

Bogen er delt i to dele – den første omkring hvordan mænd og kvinder netværker, og hvorfor “vejen til magten er feminin”, mens del 2 hjælper dig til at gøre det i praksis.

I første omgang bliver jeg udfordret og provokeret lidt på min opfattelse og måde at være på i og omkring netværk, og jeg tager mig selv i at tænke, at det selv om det ikke er en praktisk bog, er det en meget anvendelig bog – for det sætter ord på tingene og stiller dem i et klart lyst – ikke mindst med brug af eksempler.
Men så bliver det både praktisk og håndgribeligt – for til slut at være en egentlig værktøjskasse med en række spændende redskaber til netværksgrupper.

Den første del slutter med det centrale kapitel omkring den måde old-boys netværk fungerer på, og de mangler, der er ved det, samt ikke mindst de egenskaber, som er vigtige nu og i fremtiden. Uden at forsøge at give dig hele svaret, uden at du selv har haft lejlighed til at læse kapitlerne med baggrundsstoffet, kan jeg godt røbe, at det bl.a. handler om at yde, for du forventer at nyde, samt ikke mindst evnen til at skabe nære relationer og tillid. Det er ikke mindst i dette kapitel ,at både mænd og kvinder kan få revideret deres opfattelse af verden.

Del 2 har givet mig anledning til at evaluerer de netværk, jeg er en del af, og den tid, jeg bruger på det. Ligesom jeg bestemt har været i gang med at sortere i mit netværk – gennem nogle af de konkrete tips og anvisninger til, hvordan du får det bedste ud af dit netværk. Bagest i bogen er der bl.a. også en lille test , som sætter nogle tanker i gang.

Endelig er bogen i sig selv værd at anskaffe alene på grund af værktøjerne, guider og facts bagerst i bogen.

Ud over at have forord af Lisbeth Knudsen er bogen krydret med inspirerende citater, cases og indlæg – alt i alt en dejlig bog – som skaber resultater for dig i dit netværk – uanset om du er mand eller kvinde ;-)

Bogen er udgivet på Rosinante/GB-forlagene og har fået ISBN-13 nummer 9788763805469.

Du kan læse mere om forfatteren, WOW og bogen på www.wow-women.dk. Her kan du også bestille et signeret eksemplar af bogen til kr. 249, + porto.