Hvad er en rigtig iværksætter?

mikronetsecmesse.jpg
Så er Storstrøms Erhvervsservices Åbent Hus arrangement i fuld gang, og en del har allerede lagt vejen forbi Mikronets stand. Vi Mikronetter på standen, Helen Martin, Christian Clausen og undertegnede har snakket med mange spændende mennesker, og nogle af samtalerne og dagens mange oplæg afstedkom følgende spørgsmål, som vi stillede nogle af dagens deltagere:

Hvad er en rigtig iværksætter?

Svarene var som følger:

– Der er ikke noget, der hedder rigtigt og forkert i iværksættersammenhæng. Det handler ikke om momsnummer, men om at iværksætte de ideer, som kommer til en. 
Julie Pi, Morgendagens Heltinder

– En rigtig iværksætter… Det er, når man bygger noget op fra 0. Noget, der bygger på ens egne ideer. Ens egen indsats og ideudvikling.
Kaj Lauritsen, forstander

– En iværksætter er en skide skør kugle. Iværksætteri er originalitet og noget sensuelt – det eneste der varer hele livet. Det handler om hele tiden at indsnuse stemningen i mennesker. Næsten ligesom elskov.
Niels Andersen, skuespiller

– Man skal have noget power og gåpåmod, sådan “derudad”. Man skal kunne tåle modgang og være selvmotiverende, for man er jo typisk alene. Man skal også have en vis portion frækhed, være karakterstærk og initiativrig. Og så skal man turde bede andre om hjælp.
Sonja Daugaard, Refflect