Masser af arbejde – ingen fakturaer

Jeg arbejder for meget – og fakturerer for lidt. Kort og godt. Hvordan kan det gå sådan?Lad os tage denne uge og kigge nærmere på, hvad der rent faktisk sker.

Mandag: Efter en umådeligt travl periode, hvor hjemmet lå i ruiner, der ikke var vasket tøj i uger osv., måtte jeg også på kontoret grave mig gennem bunker af rod. Oprydning, simpelt hen. Forsvundne girokort og aftaler, dukker op af bunkerne. Små sedler med vigtige kontakter. Sender naturligvis ingen faktura noget som helst sted hen, men masser af mails til folk om dit og dat, opfølgning på de to sidste to ugers jobs, især.

Tirsdag: Er til netværksmøde om formiddagen i et udmærket kvindenetværk, jeg dog aldrig rigtig synes jeg har tid til at passe. Når jeg så endelig er der, er det en stor fornøjelse og berigelse (vi er lutter selvstændige med små virksomheder, alle med 3-5 år på bagen, snakken og erfaringsudvekslingen går lystigt). Om eftermiddagen laver jeg kursusplan og uddelingskopier til et kursus, jeg skal holde 31. maj. Bliver ikke helt færdig, fordi jeg falder i søvn foran tv-avisen. Kursusmaterialet skulle de have haft i går – ups! Ingen faktura afsted i dag. Pengene for kurset får jeg først efter 31. maj.

Onsdag: Formiddag fra kl. 8.30 er optaget af et længere møde med en kunde, som jeg lige har afsluttet et meget stort projekt for. Vi taler om hvordan vi skal følge op på opgaven. Der er ikke mange flere penge at hente til formålet, siger de. Men hvis jeg liige kan skrive en smule om projektet og lægge ind på deres hjemmeside, kan det jo være at der bliver noget mere… og billederne fra forløbet, vi lige har afsluttet, er også smaddergode og skal liiige lægges ind. Dem, der medvirker i omtalen og på billederne, skal også liiige have besked. Men det bliver først i morgen, jeg skal nemlig have lavet kursusmaterialet til den 31. maj heeeelt færdigt. Det SKAL afsted i aften. Ingen faktura afsted i dag.

Torsdag: Bruger hele dagen på at lave alt det, jeg aftalte på mødet med den store kunde i går. En slags investering i fremtiden, men alligevel irriterende ikke at blive lønnet for at sidde og skrive til en hjemmeside. Er nødt til at aflyse to aftaler, den ene med en kunde, den anden med min coach. For tingene til hjemmsiden skal ligge på i morgen, hvor der bliver sendt et link rundt til alle medarbejderne. Ingen faktura kan sendes – alt det jeg laver er som nævnt henholdsvis ‘follow up’ og ‘investering’.

Fredag: Kunden, som jeg var nødt at flytte i går, skal jeg mødes med i dag kl. 11.30. Forinden når jeg at løse nogle tekniske problemer, jeg har med min pc. Får også aftalen på plads med den redaktør, som jeg skal aflevere en større arikel til om præcis en uge. En stor sag, som jeg ikke er gået i gang med endnu. Den skal afleveres dagen efter kurset, som jeg heldigvis har nogenlunde styr på. Mødet med kunden kl. 11.30 går godt og efter planen. Desværre har jeg allerede fået pengene for det arbejde, jeg laver for denne kunde, det er en del af en større pakke. Så heller ingen faktura afsted i dag.

Og sådan gik der en uge, hvor jeg den ene dag arbejdede 11 timer og de andre i hvert fald arbejdede mere end syv. Men uden at kunne sende en eneste faktura.

Til gengæld skammer jeg mig så ikke over at tage mindst 43.000 for 10 dages samlet arbejde eller mindst 14.000 for en enkelt optræden. Det gælder sgu om at få skrevet noget på de fakturaer, når de endelig skal afsted.

Karen