På date med erhvervslivet

I går var jeg på mit livs første speeddating. Altså den form for møde, hvor man typisk har nogle få minutter sammen med en potentiel partner, før man suser videre til det næste emne.

Nu er jeg ikke i gang med sætte min mand på porten, og det var mildst talt heller ikke romantik, der prægede mødet i går. Datingsessionen foregik nemlig hos Storstrøms ErhvervsCenter i Vordingborg, og de omkring 25 dating-deltagere var henholdsvis akademikere og repræsentanter fra det private erhvervsliv. Målet var, at de to grupper skulle finde hinanden i et erhvervsmæssigt forhold. Og dermed kunne erhvervscenteret slå to fluer med ét smæk: Virksomhederne ville få den videnskompetente arbejdskraft, de sukker så tungt efter, og ledigheden indenfor akademikerområdet i Storstrøms Amt ville rasle ned.

Ideen var knaldgod!
Der var bare lige det ved den, at den ikke for alvor virkede. For det erhvervsliv, der dagligt klager deres nød over manglen på kompetent arbejdskraft, mødte simpelthen ikke op.
Storstrøms Amt tæller mere end 13.000 registrerede virksomheder. Heraf kom fem til mødet i går.

Nu kunne man selvfølgelig forledes til at tro, at der bare ikke er noget behov for vidensarbejdskraft i vores del af landet. Men det hænger ærlig talt ikke sammen med det behov for vækst og udvikling, vi samtidig efterlyser. Så der må være en helt anden grund til, at de mere end 13.000 virksomheder, valgte omkring 20 kompetente og velkvalificerede medarbejdere fra i går.

Jeg vil lade muligheden stå åben for eventuelle gæt.