Salg, salg, det kære salg

“Ja, det ser jo meget godt ud. Hvis du kan sælge det, så kan du leve af din virksomhed”. Sådan sagde den virksomhedskonsulent, som hjalp mig med min forretningsplan, citeret frit efter hukommelsen. Kort tid efter havde Mikronet arrangeret et foredrag med Ulla-Lisa Thordén, der netop havde udgivet bogen “Sælg dig selv og tag dig betalt”.

Den eftermiddag husker jeg tydeligt. Jeg kom via Thordéns foredrag til den erkendelse at når jeg ønskede at sælge mit produkt til nogen mennesker, så handlede det ikke om at forsøge at narre dem til et eller andet eller at prakke dem noget på, men give dem et tilbud der ville kunne hjælpe dem.

Forleden havde jeg en one2one samtale med et medlem i mit BNI netværk, Mads Stærk. Han driver virksomheden You Need It, som netop beskæftiger sig med salg. Det var bare så inspirerende at høre ham tale om salg og fornemme hans hjertesag: At hjælpe mennesker til at få dækket deres behov. Han synes at Danmark ikke rigtig har nogen kultur omkring salg, vi betragter det nærmest som noget lidt fordækt. Salg er et håndværk, siger Mads, og det kan læres.

Hvis du – ligesom jeg – synes at det med at sælge er en kompliceret affære kan jeg varmt anbefale Mads Stærk og You Need It. Jeg er sikker på at dit salg vil udvikle sig i og med at du udvikler din indstilling til salg. Hvem ved, det kan måske ligefrem blive sjovt!

Anne Moloney
Kroppens Sprog