Samme sang, med få nye toner fra Bendt Bendtsen

Jeg ved godt, at Bendt Bendtsen taler på en iværksættermesse, men jeg er alligevel overrasket over, af billedet af fokusområdet er det samme som i efterhånden rigtig mange år: vækstiværksættere, der er højdespringere.
Bendt Bendtsen åbnede messen med at fortælle om regeringens planer, og kort fortalt – for jeg er på vej hen for at høre den næste taler fra Skype – så er det at satse på at sætte iværksættere i gang, som helst skal skabe mange arbejdspladser til Danmark.

Men det handler igen og igen om at sætte en masse iværksættre i gang, ikke også om at hjælpe dem videre, der er kommet igennem den første fase.
Jeg synes, det kunne være dejligt , om man i velfærdsforliget, som efteråret byder på, tager alvorligt fat i, hvordan vi kan styrke de virksomheder, der mangler kvalificeret rådgivning i vækst.
Dét mangler helt klart på mikrovirksomhedsområdet, men – igen – har vi hørt det før ? så snakker vi (Læs BB) kun om vækstviærkstættere, ikke om de mikrovirksomheder, der ønsker at vækste ved at hjælpe andre.

Det eneste interessante nye jeg fik med fra Bendt Bendtsen var, at man vil sætte ind over for at finansiere undersøgelser af om en virksomhedside er finansielt bæredygtig. Dèt er en god ide. alt fo mange starter uden at have tænkt tingene igennem ordentligt: Hvor skal pengene komme fra.

Bendt Bendtsen,kom nu med noget nyt – viden og innovation kommer også fra de små virksomheder, ogdet er dem, der i høj graf har den fleksibilitet, der skal til for at skabe danmarks renomme som innovativt land ude i udlandet.