To års jubilæum

Søndag var en mærkedag på de indre linier i Flexikom. Det var nemlig 2-årsdagen for min registrering som selvstændig. Med en svag gysen husker jeg tilbage på den fase – jeg kan sagtens genkende følelsen, som andre af indlæggene her på bloggen giver udtryk for.

Hvad er status så? Det har været absolut kompetenceudviklende, og det er jeg slet ikke færdig med endnu. Det har været mere indbringende end at stå i køen på arbejdsformidlingen. Det har været givende at komme i nærkontakt med mange nye mennesker, som jeg har mødt. Det har været dejligt at kunne udvikle min egen faglighed – uden en stor organsation i ryggen. Det er fedt, når det bare begynder at rulle en lille smule af sig selv ( i går ringede min telefon faktisk for første gang med en vidt fremmed person i den anden ende, som havde en helt konkret opgave med tilhørende budget, som han havde fået anbefalet mig til). Jeg har også lært, at ting tager tid – også i små organisationer – mine tidsressourcer kan simpelthen ikke stå mål med min kreativitet. Jeg har lært, at nøglen til succes ligger i nøglen til markedet – og det konstant, og at kundekendskab trækker opmærksomhed fra andre. Jeg har lært, at det er mig, der har ansvaret for fremdriften af salgsprocesserne.

Omvendt ser jeg frem til en tilstand af balance mellem produktion og salg, en usvigelig sikker indre kurs mellem tonsvis af flige af muligheder, der hele tiden opstår, og evnen til at vælge, hvilke der fører til bundlinie. Grundlæggende er min udfordring lige nu stik modsat af det meget maskuline handlingsorienterede i forretningsverdenen: at have tilpas meget tålmodighed – med markedet og mig selv.

Ha en god dag – og lykke til, hvis du læser dette som en del af dine overvejelser om at tage springet. Husk, man må aldrig trække hesten midt i springet……