Typiske iværksætterarbejdsdage?

Det er en sjov ide, at vi hver især fortæller om en typisk arbejdsdag – hvis man da kan finde sådan en. Jeg har siden opfordringen fra Helen holdt et vågent øje med at vælge en vaskeægte typisk arbejdsdag i Bertram Kommunikation. Men … indtil nu har jeg endnu ikke kunnet vælge en. Så nu vil jeg fortælle om to dage, der hver især indeholder ret typiske elementer. Og som også er ganske enestående. I går og i dag:

I går torsdag d. 20. december vågnede jeg lidt i 6 (meget tidligt for mig!) og tænkte alt det igennem, som jeg vidste dagen ville byde på. Jeg vinkede farvel til familien på vej i skole og børnehave i vintermørket kl. 7.15 og så skyndte jeg mig i bad og fik det tøj på, som jeg 2 dage før havde taget frem og kastet et kritisk blik på i ny og næ – var det nu de rigtige signaler det sender? Det besluttede jeg mig for, at det var, og kl. 8.00 var jeg klar til at modtage en journalist fra Folketidende, som skulle prøve en coachingsession for at skrive om den i avisen. Jeg tog imod hende i havestuen med ild i brændeovnen og kaffe i kopperne på mit sæsonbetonede stel, som kun kommer frem i december.

 Det blev en dejlig oplevelse at coache hende – og som altid en udfordring at stille ind på et andet menneske og både med grin, lidt undren og en anelse frækhed spørge ind til det, som kan gøre en forskel. Kl. 10.00 var vi færdige og her startede så den næste coachingsession med en person, som jeg har coachet mange gange. Kl. 12.00 var vi færdige og jeg tog en pause + lidt oprydning og mailkorrespondance.

Endnu en gang blev spejlet lige tjekket af, inden jeg tog bilen til Næstevd Storcenter, hvor jeg mødte en journalist med kamera i forhallen foran Bilka. Sammen med en familie, som jeg har coachet mod julestress, lavede vi optagelser, hvor både coachen og familien blev interviewet og filmet. Det bliver sendt i TV2 Østs Nyheder en aften op til jul.

Jeg tror, det gik ok, men jeg var overrasket over at journalisten kun optog interview én gang – jeg håber, jeg fik sagt det, jeg ville sige … kan ærlig talt ikke huske det, men det vil jo vise sig.

Da vi var færdig kl. lidt over 4 sprang jeg i bilen igen og kørte direkte til studiet hos DR P4 i Næstved, hvor jeg skulle deltage i direkte program kl. 5- 6. Og på vejen var jeg dælme selv ved at blive ramt af julestress, for køen foran storcentret flyttede sig ikke en meter, mens minutterne dryppede mod kl. 5. Men jeg nåede det . Puhhh.

Og så gik interviewet igang. Lytterne kunne også ringe ind med gode råd til at undgå julestress. Det blev en fin oplevelse. Her var der god tid og vi kom omkring mange forskellige ting, som er helt centrale for coaching. Tænk at man selv kan bestemme, om man vil have en god jul! Det er ikke nogens skyld. Det er ikke andre end dig selv, der bestemmer, hvor stresset du vil være…. Jeg overvejde undervejs, om det i lytternes ører lyder lidt for mærkeligt, men jeg ved jo at det virker!

Både til TV2optagelser og i radioen havde jeg min søn på 8 år med. Han havde glædet sig helt vildt til at se, hvordan det foregår. Og det var en stor glæde at have ham med. Så da det hele var overstået ved 7-tiden, kørte vi på grillbar og fejrede det med noget aftensmad og en cola. Og så hjem.

I dag er lige så både typisk og atypisk. Det er sidste dag før jul – jeg har et par aftaler, jeg skal følge op på. Nogle julekort, som skal sendes og nogle regninger, der skal betales. Jeg skal rydde op på kontoret og måske nyde lidt af en sød og spiselig julehilsen, som jeg har fået af en mikronetkollega, jeg aldríg har mødt, men af og til samarbejdet med i det forgangne år.

Og så skal vi afsted på juleferie i morgen. Med taknemmelighed og glæde over et år, der har vist sig at være en større kolbøtte, end jeg troede, med større udfordringer OG større glæder, end jeg i min vildeste fantasi havde forestillet mig. Jeg glæder mig allerede til d. 3. januar 2008 – som forhåbentligt heller ikke bare bliver “endnu en dag på kontoret …”.

RIGTIG glædelig jul og godt nytår

Helle