6 gode råd til netværk på nettet

Dit virtuelle håndtryk udkommer april 2007
Jeg er ved at skrive de sidste kapitler i en ny bog om “Dit virtuelle håndtryk” – om et netværke på nettet.
Jeg er i gang med kapitlet om hvordan man anvender tjenster som LinkedIn, Ecademy, Mingler og MySpace.

Her er et par gode råd om, hvad man skal gøre i disse sociale business netværk:

  1) Det er ikke nok at oprette en profil. Et godt netværk kræver, at du er villig til at hjælpe andre og investere tid i at vedligeholde dit netværk ved at bruge netværkstjenesterne aktivt, forbinde dig med andre, spørge og bidrage.

  2) Lad være med at bruge netværkstjenesternes standardinvitationer, når du vil invitere andre ind i dit netværk. Tilpas din invitation fx. sprogmæssigt og skriv en ordentlig forklaring med dine egne ord på hvorfor du vil dele netværk med denne person…Det skal jo netop gerne være, at du vil DELE netværk, ikke bare at du vil have adgang til den andens.

  3) Sig aldrig ja med det samme til en invitation fra en, du ikke kender. Begrundelsen skal være på plads.

  4) Lad være med at lægge vovede eller ”sjove” billeder ud af dig selv. Brug penge på at få taget et ordentligt billede, frem for at bruge et sjusket privatbillede til din profil. Flere arbejdsgivere bruger internettet til at tjekke potentielle ansøgere og tolker billeder meget forskelligt (gælder særligt MySpace).

  5) En profil på en netværkstjeneste er en del af det elektroniske spor, du efterlader på nettet. Sørg for at din profil er opdateret, og brug linket til profilen som henvisning i CVer i ansøgninger mv.

  6) Gå ikke efter kvantitet, men kvalitet – du skal også kunne vedligeholde dine kontakter, og det er ikke nødvendigvis troværdigt at være forbundet med 2000 mennesker i første led – for hvordan har du dog tid til dem ?