Back in business

Så er jeg tilbage på pinden – efter godt og vel tre ugers fantastisk afslapning, hvor jeg næsten ikke har tænkt arbejde under nogen form.

Årets første opgave var at lave momsregnskab, og det var faktisk en fornøjelse. Ikke mindst fordi det er beviset for, at jeg rent faktisk tjener penge i min virksomhed. Derudover har jeg været i gang med at lave en prioriteret liste over det kommende års opsøgende opgaver.

Men her kom jeg lidt til kort. Jeg er simpelthen stadig for “ny” til helt at have fundet min hylde i det danske erhvervsliv. Og for at være helt ærlig, tror jeg heller ikke, jeg nogensinde bliver 100 procent skråsikker på, hvad det egentlig er, jeg allerhelst vil lave. For det svinger lidt fra dag til dag.

Men skal jeg tage de erhvervsmæssige nytårsfortsætter helt overordnet, er planerne at fortsætte de godt takter fra efteråret 2006. I øjeblikket har jeg en god kombination af kontraktbaseret lønmodtagerarbejde som freelancer og konsulentarbejde som selvstændig. Og det er en tilpas blanding af sikkerhed og udviklingsmuligheder.

Derudover skal jeg for alvor ud af kløerne på “systemet” i 2007. Efter et år med perioder på supplerende dagpenge, er jeg ved at være selvkørende. Men trods flere informationsmøder i både a-kassen og fagligt regi, er det endnu ikke lykkedes mig at knække nødden “sådan tilfredsstiller du din a-kasse”. De kræver til stadighed, at jeg søger “rigtigt” arbejde og i øvrigt står til rådighed for arbejdsmarkedet. I den sammenhæng tæller mine mange timer som selvstændig nemlig ikke.  

Men ærlig talt – jeg tror, det kræver mere end 37 timer om ugen at forstå de regler, der gælder for iværksættere. Så jeg vælger at sig ja og amen og så ellers koncentrere mig om at få min virksomhed til at vokse.