Boganm.: Din første medarbejder, sådan vokser du med ansatte

Boganmelder:
Lone de Bie, selvstændig med firmaet 10min.dk. hvor omsætningen, som for mange nye selvstændige, er begrænset af tiden. Det er blevet klart for mig, at mit firma er nødt til at vokse med ansatte, hvis jeg i fremtiden skal nå mine mål for firmaet. Det har jeg på det sidste gjort mig mange tanker om, og Anettes bog vil helt sikkert være en god støtte og inspiration til at få taget de rigtige valg. 

Bogen ”Din første medarbejder, sådan vokser du med ansatte” er skrevet af Anette Sand.
Anette Sand har siden 2000 drevet regnskabsfirmaet Inloco regnskab, hvor hun og hendes medarbejdere bogfører for 70 mindre firmaer, underviser i bogføring, regnskab og iværksætterrelaterede emner samt udgiver Franciskanerserien, som er en række små bøger i regnskabsrelaterede emner. 

 

Bogen ”Din første medarbejder” gennemgår de mange aspekter, der er at tage hensyn til, når et firma overvejer at ansætte sin første medarbejder. Den spænder lige fra de første overvejelser om medarbejderens opgaver i virksomheden over ansættelsesproceduren til de problemer, der kan opstå, når man ikke længere bare ”er sig selv”, men skal have et samarbejde til at fungere og sidst, men ikke mindst også gode råd til lønadministration og de vanskelige samtaler. 

Målgruppen er iværksættere og selvstændige, som i det daglige har svært ved at nå de mange forskellige opgaver, og som har lyst til, at deres virksomhed skal vokse med ansatte. 

Bogen er lille og tager ikke mere end et par timer at læse, og den kommer alligevel hele vejen rundt. Den er skrevet i et kort, og præcist og let læseligt sprog. Efter min mening kan bogen bruges på tre måder. 

Ved første gennemlæsning kunne jeg hurtigt danne mig et billede af de ting, jeg skal overveje og hvilke problemer jeg skal forholde mig til som f.eks. brug af mobiltelefon og e-mails, fleksibilitet i arbejdstiden og størrelsen på den udgift jeg skal regne med ud over lønnen. 

Derefter har jeg valgt at arbejde mere systematisk med de enkelte kapitler. Efter bogens anvisninger kan jeg klarlægge, hvilke behov jeg reelt har brug for at få dækket af en eller flere nye medarbejdere og planlægge selve ansættelsesproceduren samt gøre mig tanker om, hvordan jeg vil sikre, at nye medarbejdere behandler mine kunder, så jeg kan stå inde for det. 

Til sidst er bogen god at have i den første tid med ansatte, da Anette giver gode, kontante og brugbare løsninger til vanskelige samtaler og eventuelle opsigelser. 

Alt i alt en bog som kan spare den nye arbejdsgiver for en del fejl og problemer i opstartsfasen. 

Udgivet på Børsens Forlag
ISBN nummer: 978-87-7664-266-2
Titel: Din første medarbejder, sådan vokser du med ansatte
Pris: kr. 199,- 

www.anettesand.dk

Anette blogger i dagene omkring udgivelsen her.