Bondeanger og hovedrengøring

Jeg er normalt meget forsigtig når jeg surfer på nettet og følger på alle måder fornuftige netsikkerhedsråd, og har naturligvis firewall og hele baduljen.  Og alligevel gik min pc i sort, efter at jeg af omveje var kommet ind på en mærkelig hjemmeside.  Og her overhørte jeg min indre stemme og klikkede på et billed af det hus jeg bor i – for nysgerrigenheden blev for stor – hvad lavede det dog dér.  Og puf!!!  Så gik min bærbar ned.

Pokkers!  Hvornår var det nu jeg sidst lavede en back-up?

Nå, men der er da ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget.  Jeg lærte således 4 ting :

– stol altid på mavefornemmelsen

– jeg kan faktisk godt (over)leve ganske mange arbejdsdage uden at være online

– back-up’en skal sættes i system – for mit vedkommende står det nu i min kalender hver mandag morgen.  Og jeg er allerede i gang med at øve mig i, at gemme på ekstern disk når jeg har lavet noget tidskrævende.

– der er altid god hjælp at hente på www.sikkerhed.tdconline.dk

Efter at den bærbar kørte igen, ville jeg lige dobbelt tjekke alt – bare for en sikkerheds skyld.  Tdc online har mange gode links til fine gratis programmer der undersøger og renser pc for malware. 

Jeg ville særligt gerne sikre mig, at mine bankdata er sikre, og kan anbefale det lille nemme program fra  Sikkerhedsfirmaet CSIS som via et lille ikon på skrivebordet kører et tjek af pc’en.   Nemt og lynhurtigt, hvis jeg igen en dag skulle få forvildet mig på afveje og vildveje på nettet.