Drøm dig til vækst

 

Læs i forrige indlæg om vigtigheden af at tænke stort og vælge sine overbevisninger med omhu.

Drop nytårsforsættet og drøm i stedet stort, og lav en storslåede og inspirerende vision for dig selv (og dit firma)

Du kan for eksempel beslutte dig for, at se højt og flot på at alle andre vælger sanseløst i kor at messe ”krise, krise, krise” (angst stimulerer nu en gang ikke kreativiteten og udvikling af nye produktområder m.v. så godt som tillid og optimisme). I stedet kan du for eksempel beslutte dig for, at uanset hvad andre mener og tror, så vil de kommende år for dig og dine kreative ressourcer og kompetencer være en kærkommen anledning til at tænke nye tanker og udvikle nye varer og serviceydelser.

Ulempen ved et nytårsforsæt er at det ofte nærmest har form som en stille bøn man blot siger for sig selv. Andre gange er det en højlydt proklamering for alle der gider lytte. Men sjældent er nytårsforsætter virkelige visionære og inspirerende

De siger dog noget om hvor vi er versus hvor vi gerne vil være.

Små nytårsforsætter handler ofte om det vi gerne vil bevæge os væk fra. Storslående drømme og visioner siger os noget om hvor vi gerne vil bevæge os hen.

Mange tror, at det er formålsløs at drømme – men det tror jeg ikke på, at du tror. Hvis du ikke havde evnen til at drømme, tænke stort og tror på drømmenes opfyldelse, så var du vel ikke blevet ihværksætter.

Men giver du dig stadig god tid til at drømme nye drømme og udtænke nye visioner? Følger du med?

Hvis du for eksempel drømmer om mere tid med familien hvilken løsning skal du så opfinde for at opfylde den drøm?

Første skridt i at nå en tilsyneladende uopnåelig drøm er at tillade sig selv at drømme. Hvordan kan du nå noget du ikke kan forestille dig?

Alt hvad der i denne verden er manifesteret i den fysiske verden er starte med en forestilling i tankens verden. Kan du forestille dig dig er du allerede godt på vej til at manifestere det.

Drømme og visioner – som taler til os fra et dybere sted end – har langt større iboende kraft og chance for overlevelse end almindelige forsæt som sædvanligvis er baseret på ting vi vil undgå.

Dine dybeste behov, drømme og visioner for et tilfredsstillende og harmonisk (arbejds/sam)liv har større betydning for og magt over din skæbne og din trivsel end et hvilket som helst nytårsforsæt. Så drop de små selvbebrejdelser (nytårsfortsætterne) og gå efter drømmene. Tænk stort og motiver dig selv til at tage syvmileskridt i 2009. Gå efter drømmene.

Så evaluer dine nytårsforsæt og fortæl mig hvad du drømmer om!

Når du så har dagdrømt og har fundet frem til hvad der trækker i dig, så find din ”Styrkebog”*) frem og skriv dine drømme og visioner ned i den. Beskriv drømmen og visionen i detaljer og illustrer den gerne med sigende symbolik og inspirerende billeder. Og skriv svarene ned på følgende spørgsmål ?

Hvorfor er det vigtigt at få det til at ske?

Hvad vil det give mig og verden at få det til at ske?

Hvordan vil det føles når jeg har fået det til at ske?

Hvornår vil jeg få det til at ske?

Hvordan vil jeg få det til at ske?

Hvad har jeg brug for, for at få det til at ske?

Hvem og hvad kan hjælpe mig til at få det til at ske?

Læs i næste indlæg om hvordan du til enhver tid kan (gen)finde din styrke, selvtillid, mod, kreativitet, m.v.

 

Jannitara Skjoldborg

Mentorcoach og parterapeut

www.jannitara.dk