Hvilken krise?

 

Læs i forrige indlæg om hvorfor der rent faktisk ingen krise er (med lidt personlig god vilje).

Når forandringens vinde blæser, bygger nogle læhegn og andre vindmøller

Undskyld, hvilken vej ligger krisen?” 

Ja, jeg har som sagt for længst besluttet mig for, at jeg ikke vil deltage i det selvforstærkende massehysteri der på magisk vis som en selvopfyldende profeti manifesterer diverse dommedagsprofetier om hvordan alting går i står (i et split sekund). Jeg har på intet tidspunkt været bekymret. Jeg vælger mig en anden virkelighed og vil end ikke tage ordet k…. i min mund. Min virkelighed er – og bliver en anden.

Tænk stort for 2009

Eftersom jeg ikke gider at spilde min tid på unødige bekymringer – for som Mark Twain sagde ”jeg har haft mange bekymringer i mit liv. De færreste er blevet til noget” – så har jeg i juleferien haft god tid til at gøre mig store tanker om mine visioner for 2009, og det har myldret med kreative idéer og pudsige indfald.

Jeg glæder mig som et lille barn til alt det spændende nye i 2009.

Ja, det kan du sagtens sige” tænker du måske, fordi jeg som mentorcoach og parterapeut lever af at hjælpe folk gennem alle former for kriser. Dog vil jeg argumentere, at det er et faktum (og min erfaring), at uanset hvilken branche du er i, så er der intet der gør det helt umuligt. Det synes kun sådan, hvis du er stresset og bekymret og derfor har lukket ned for din evne til at finde nye løsninger på gamle problemer. *)

Selv den etablerede forskning påviser igen og igen, hvor uendeligt vigtigt dine personlige overbevisninger er : din erfarede virkelighed vil altid tilpasse sig det du tror på. ”Hvad enten du tror du kan, eller du tror du ikke kan, så har du ret” (citat Henry Ford).

Det kan simpelthen betale sig at vælge at tror på at 2009 bliver mere mulighed end udfordring for dig. Også selv om du lige nu i dette øjeblik kan være i tvivl, så vil din vedholdende beslutning om at tro på det åbne op for din evne til at lede efter muligheder frem for begrænsninger *). Og den evne ved jeg med sikkerhed at du har i dig! Du er vel ikke ihværksætter for ingenting? :-)

Tænk bare tilbage på alle de gange i dit lange liv hvor du har overvundet modstand i dig selv og fra omverden og har sejret med en idé, et projekt eller lignede! Hvor mange succeser har du ikke allerede med i erfaringen? (Tænk lige svaret et øjeblik inden du læser videre).

Et gammelt kinesisk ordsprog lyder; ”Når forandringens vinde blæser, bygger nogle læhegn og andre vindmøller”. Jeg har altid bygget vindmøller, og som aktiv selvstændig ihværksætter har du sikkert også evnen til at se åbninger hvor andre ser forhindringer. Der hvor andre ser et vindue der lukker sig, ser du en dør der åbner sig!

Hvilke nye døre vil du åbne for 2009?

Læs i næste indlæg om at drømme stort og sætte nye standarder for dine visioner, og hvordan du får ting til at ske.

*) Har du brug for et godt værktøj til at genfinde roen, tilliden, modet og overblikket m.v., så benyt dig af mit coachingtip som følger i andet indlæg.

Jannitara Skjoldborg

Mentorcoach og parterapeut

www.jannitara.dk