Flink, flinkere, rig

 

Jeg fik en dejlig mail i går fra en af deltagerne til et foredrag jeg holdt for netværket Webgrrls (www.webgrrls.eu) i november … hun fortalte glædesstrålende at hun har tjent omkring 10.000 kr ekstra på de 4 måneder, der er gået siden foredraget, alene ved at følge et enkelt af mine “fif” til at tjene mere.

 

Det varmer jo en foredragsholders hjerte … og giver mig lyst til at dele det med alle!

 

Mit foredrag hedder “At turde tjene mere – En personlig vinkel på salg og prissætning” (http://www.foredrag.net/at-turde-tjene-mere.htm) og det fif hun henviste til er et regnestykke, jeg delte med deltagerne.

 

Jeg har i mange år været meget flink på den måde, at hvis en kunde ringer til mig med et lille, hurtigt løst problem, smider jeg hvad jeg havde i hænderne, og løser problemet her og nu og ofte mens kunden stadig er i røret.

Det tager måske 10 minutter, og bagefter har jeg tænkt, at jeg ydede en god service, og jeg har ikke sendt nogen regning på det.

 

Har du råd til at forære dine kunder 45.000 kr?

Men så en dag i 2008, hvor jeg havde haft sådan 3 opringninger inden frokost, lavede jeg følgende regnestykke:

 

Hvis jeg i gennemsnit løser 5 sådanne opgaver om ugen, 4 uger om månenden, 10 måneder om året (så er sommerferie og stilhed i januar fraregnet) … og sender en faktura på et kvarter for hver henvendelse, så vil jeg på et år kunne sende for 50 timers arbejde mere end jeg har gjort hidtil. Med min timeløn på 900 kr giver det 45.000 + moms!

 

Det fantastiske er, at kunderne synes jeg er super flink, når jeg løser deres problem med det samme, og endnu flinkere når jeg derefter kun sender en faktura på 225 kr.

 

Er du heller ikke flink nok?

 

Med venlig hilsen

Mette Juul

www.webnestor.dk