Fra bi- hovederhverv

Fra 1. maj er det alvor. Jeg har netop omregistreret min virksomhed fra bi- til hovederhverv – og den ultrakorte version af den konsekvens er, at jeg fremover hver måned skal betale b-skat.

Lidt mere detaljeret fortalt startede jeg optimistisk på Skats hjemmeside. Efter en del søgning blev jeg sendt videre til Web-reg, hvor man kan ændre eller omregistrere sin virksomhed. Hertil kræves digital signatur. Sådan en har jeg, men den virkede ikke, så der gik lige et par dage med at få en ny.

Efter veloverstået installation og efter at have lukket pc’en ned et par gange, forsøgte jeg igen. Stadig med det nedslående resultat, at jeg fik beskeden “forkert adgangskode”.

Så gav jeg op – greb telefonen og ringede til Skat. Efter kun få minutters venten i de utallige “Tast-selv” funktioner, det kære væsen råder over, havnede jeg i afdelingen for registrering af virksomheder. 
Her guidede en venlig dame mig hele vejen igennem deres blanketsystem (alt imens hun selv blev vejledt af en kollega i bagrunden), indtil jeg til sidst måtte gøre hende opmærksom på, at jeg ikke skulle ændre noget ved min branche, men derimod min virksomhedsform.  

Næste trin var en viderestilling til Skat Erhverv, hvor endnu en flink dame tog imod. Hun var heldigvis bedre inde i tingene og fandt snart ud af, at det væsentligste var at få ændret mit skattekort.

Så… om få dage modtager jeg med posten en ny årsopgørelse samt stribe fortrykte månedtlige indbetalingskort til b-skat. Skatten har de beregnet ud fra mine oplysninger om, hvad jeg forventer at tjene i år. 

– Og går virksomheden så skidt, at jeg atter må iføre mig lønmodtagerstatus for en periode, er det ikke noget problem – det kan man sagtens.

Så summasummarum – så nemt var det. Altså bortset fra forsøget med at vælge den “lette” løsning og klare problemet over internettet.