Glæde

Der er en stor glæde forbundet med at have sin egen forretning. 

Det er ikke let og det er ikke noget, man gør med hænderne i lommen – og det er ikke altid, man er begejstret (det hele falder tilbage på én selv – moms og skat, bank, revisor, forsikring, restancer, problemer med at planlægge fremtiden, aftaler der ikke holder, prissætning som er vanskelig osv.), men ofte er tilværelsen ren fryd.

Jeg er så glad lige nu fordi…

  • ingen andre bestemmer om jeg skal sige ja eller nej til en kunde
  • jeg bestemmer selv, om jeg synes kundens værdigrundlag stemmer overens med mit og om det skal spille ind, når jeg vælger at arbejde for vedkommende
  • jeg skal ikke spørge nogen, når jeg ønsker at holde ferie
  • jeg vælger selv mine samarbejdspartnere – og der er heldigvis en sværm af kreative, spændende, erfarne og innovative mennesker at tage af
  • jeg bliver ikke hele tiden afbrudt af møder (kun dem, jeg selv har sat op)
  • jeg kan gå en tur ud i luften og tænke mig om, hvis det er det, jeg har brug for – midt i arbejdstiden
  • jeg har travlt, nuvel, jeg arbejder meget – men jeg styrer selv min tid, jeg sidder selv på førersædet i mit liv og det er dejligt
  • Og bedst af alt: jeg er ikke alene. Jeg har en makker, vi kender hinanden godt, vi supplerer hinanden, vi komplementerer hinanden, inspirerer hinanden, vi respekterer hinanden.

Kan verden se sådan ud for flere end mig? Ok ja, for mange flere. Der er plads til mange selvstændige vidensiværksættere. Selv en kommende lavkonjunktur tror jeg ikke kan standse udviklingen mod mange små virksomheder, der arbejder i netværk. Det er jo win-win for alle parter – også for dem, der ikke ønsker at binde an med alt for store mængder fastansatte.

Nu skal Bendt Bendtsen bare også have øjnene op for, hvor meget vi små virksomheder kan skabe kvalitet, innovation og vækst – netop ved at udnytte fleksibiliteten og målrettetheden i vores små videnstunge og netværksbaserede virksomheder. Hvis ikke han finder ud af det, er det hans problem. He better do. For vi er her – og vi bliver flere.

Bare et oprømt brøl på en søndag.