Hvad sagde jeg!

Mit liv som iværksætter har budt på et langt og travlt forår med flere opgaver, end jeg reelt har haft energi til. Som så mange andre nystartede har jeg haft svært ved at sige nej – for hvornår kommer der nu noget at lave igen?
Men jeg har lært det! Og efter nogle uger med lidt mere ro på arbejdsfronten er energien igen helt i top. Og nu kan jeg så høste frugten af mine mange arbejdstimer i form af betryggende sorte tal på bankkontoen.

En af de ting, jeg diskuterede med mere erfarne erhvervsfolk, før jeg lod mig momsregistrere, var det dér med økonomien. Jeg har hele tiden haft den indstilling, at pengene skulle være der, før jeg brugte dem. Også selvom jeg blev tudet ørene fulde med begreber som banklån og kassekredit – og at mine budgetter for opstartsfasen gang på gang blev stemt ned som værende urealistiske.

Men heldigvis sejrede min stædighed (og min jydske snusfornuft ;-). Og nu står en funklende ny bærbar og stråler om kap med min nye mobiltelefon, mens jeg afsøger internettet for printermuligheder og kontorudstyr. Og ved I hvad…? Det er betalt – og der er stadig penge til overs.

Jeg er godt klar over, at den fremgangsmåde ikke var gået, hvis jeg var startet i en branche, hvor jeg skulle have investeret i både lokaler og et større produktionsapparat. Men det har fungeret fint for mig. Og jeg vil skynde mig at føje den erfaring til de mange andre, der har lært mig, at det kan være rigtig godt at lytte til erfarne folk, men som iværksætter er den allervigtigste rådgiver en selv.