Iværksætterne trives på Lolland-Falster

Der findes mange fordomme om Lolland-Falster. En af dem, jeg selv blev mødt med, da jer flyttede til Falster for godt et år siden, var den med den høje ledighed. Der var vist engang noget med et skibsværft, der lukkede og dermed sendte landsdelen på katastrofekurs.

– Og ja. Der var engang et skibsværft i Nakskov – det lukkede i 1987. Og gu’ gjorde det ondt dengang. Men Nakskov har ligesom resten af Sydhavsøerne for længst rejst sig igen. Ledigheden på Lolland-Falster ligger i øjeblikket omkring landsgennemsnittet, og den er i øjeblikket stærkt faldende i takt med at byggeriet, turismen og landbruget sætter turbo på beskæftigelsen her hen over foråret.

Derudover er der ikke mindst gang i iværksætteriet på Lolland-Falster. På Erhvervsråd Lolland-Falsters generalforsamling forleden kom de aktuelle tal for det lokale iværksætterliv på banen. Og det ser faktisk rigtig godt ud.

Hele landsdelen rummer i alt 10.308 virksomheder. Heraf er hele 79 procent enkeltmandsvirksomheder. Hertil skal lægges en mellemgruppe af virksomheder med få ansatte. Kun syv procent af de godt 10.000 virksomheder har over 10 ansatte.

Samtidig vokser antallet af iværksættere forholdsmæssigt hurtigere end i resten af landet. Alene i år er der startet 441 nye virksomheder. – Og… den ultimativt gode nyhed: De klarer sig rigtig godt!
Hele 59 procent af iværksætterne på Lolland-Falster driver stadig virksomhed efter tre år. På landsplan er det tal blot 40 procent.

Så måske var det på tide at få ændret Lolland-Falsters image. Jeg gider i hvertfald ikke længere høre tale om Lolland-Falster som “dér hvor der ingenting er”. I stedet vil jeg glæde mig over at bo “dér hver iværksætteriet brager derudad” !!!