#lollandfalsterlovestorm: Selvfølgelig kan man leve af det!

Beretningen her kommer fra kommunikationsrådgiver Susanne Lassen, der er tilflytter til egnen.

Susanne Lassen”Kan man leve af det?”, bliver jeg ofte spurgt. For i lønmodtager-Danmark er det tilsyneladende stadig uhørt, at man ganske frivilligt forlader et både vellønnet og attraktivt job i kommunikationsbranchen til fordel for en flaksende tilværelse som fri fugl.
Men det gjorde jeg. For 10 år siden sprang jeg ud i en tilværelse som freelancejournalist, kommunikationsrådgiver, skribent, tekstforfatter… kald det, hvad du vil – pointen er, at jeg lever endnu.

Siden 2011 har jeg endda levet alene – altså uden hverken mand eller offentlig forsørgelse til at betale for mit underhold. Så JA – man kan godt ”leve af det”.
Faktisk lever jeg ganske fornuftigt. Jeg har mit eget hus – de er billige her på Falster. Jeg har også bil og en ferie i New York i frisk erindring. Jeg har endda både pensionsordning og penge på kontoen sidst på måneden.

Selvfølgelig vil jeg ikke male verden lyserød. Kunder kommer ikke bare af sig selv, fordi man laver en hjemmeside. Til gengæld kommer de igen, hvis man behandler dem ordentligt, og en stor del af min indtægt i dag kommer fra faste kunder, jeg har haft gennem mange år.
Kun godt et år efter, jeg havde forladt det faste skrivebord, flyttede vi til Falster. Med mit liv som fri fugl og min mands arbejde over hele landet, var vi ikke bundet af geografi. Så vi valgte med hjertet og bosatte os midt i naturen og lige ned til vandet. Her bor jeg stadig – ikke længere med havudsigt, men dog midt i naturen på Falster. Og her bliver jeg nok, for her er rart af være.

Der har været mange kompromisser undervejs. Jeg har været en del af flere kontorfællesskaber, men arbejder i dag primært hjemmefra. Flere spæde forsøg på at udvide min lille biks med en eller to forretningspartnere er også definitivt skrinlagt. Til gengæld har jeg gode samarbejdspartnere, professionelle netværk og folk, jeg kan sparre med – og dele frustrationer med, når det er aktuelt.
Jeg har også venner, gode naboer, fritidsaktiviteter – og kun godt en time til København, når behovet for storby trænger sig på. I det hele taget har jeg verdens bedste liv.
– Og så kan jeg endda leve af det!

Denne beretning er en af mange, der er bragt under #lollandfalsterlovestorm for at fortælle, hvordan det er at bo her, og hvorfor dette område er et Smørhul for Selvstændige.
Læs andre beretninger her på bloggen
og følg med på www.lollandfalsterlovestorm.dk
‪#‎lollandfalsterlovestorm ‪#‎smørhulforselvstændige ‪#‎mikronet