“Mikrovirksomheder er et vigtigt element i udvikling af en regions erhvervsliv”

I et par dage har fire lokale kvinder netværket på den store it-messe CeBit i Hannover. De var på besøg hos Cloudsters, et stort tysk netværk for mikrovirksomheder med base i Lübeck.

Mona Hvid på Cebit messe– Vi var inviteret for at fortælle om, hvordan vores små lokale virksomheder netværker. Og hvordan vi arbejder med udviklingen i landdistrikterne, fortæller Mona Hvid, der var en af deltagerne og som repræsenterede netværkene Landliv og QLF. – Cloudsters er et gigantisk netværk, der har flere end 150.000 mikrovirksomheder og freelancere tilknyttet en større postliste, hvor der udveksles opgavemuligheder. Derudover findes Cloudsters i flere tyske byer, hvor Lübeck betragtes som hovedsædet. Her er godt 400 virksomheder tilknyttet som egentlige medlemmer.

Erhvervsinteresse
Det lolland-falsterske netværk Mikronet har flere gange allerede haft kontakt med Cloudsters med henblik på at drage gensidig nytte.
–    Vi tænker meget ens om netværk og kon-kollegialt samarbejde, og også om hvordan sådanne samarbejder kan løfte en egn, siger Abelone Glahn, der er medstifter at Mikronet. – Grundtanken bag Cloudsters er ikke kun at bruge hinanden til opgaveløsning, men også at erlægge frivillig arbejdskraft til lokalsamfundet. Cloudsters  medlemmer lægger 20% af deres arbejdskraft til lokalesamfundet, og dette tiltrækker mange, som også er medlemmer uden at have deres egen virksomhed – de ønsker simpelthen at bidrage til, at deres egn udvikles.
–    Det kan vi lære af, og det kan vi benytte her også.

De fire kvinder deltog finansieret af det nyligt relancerede Mikromekka.dk, som netop er Guldborgsund og Vordingborg kommuner, der ønsker at styrke ”det lille erhverv” i de to kommuner. Mens de fire kvinder var på besøg på Cloudsters stand var det også  tydligt, at grundtanken bag Cloudsters tiltrak opmærksomhed i det tyske erhvervsliv, blandt andet var ministerpræsidenten for Schleswig-Holsten på besøg, ligesom Handelskammeret i Hamborg, IHK, fik en grundig orientering på stedet.

Cebit13 abelone rapporterer”Mødes i Skyen”
Deltagerne i Cloudsters mødes desuden i det virtuelle rum, hvor også opgaver løses på tværs af geografiske grænse. Det betyder, at mange af de små selvstændige kan arbejde uafhængigt af tid og sted og udvikle deres forretninger online. Det samme kan vi gøre her i Danmark – hvis vi ”byggede” en sådan Cloud, en sky, hvor alle informationerne og arbejdsredskaberne ligger.
Noget tilsvarende vil i Danmark kræver, at man har den virtuelle platform. I Lübeck er de så heldige, at grundlæggerne af Cloudsters er it-kyndige, der selv har programmeret og derfor fået den store arbejdsplads med de mange grupper i skyen til at fungere så godt, siger hun.

– Udover de mange netværkssamtaler nåede vi også at se os omkring på messen. Vi havde heldigvis bestilt et par guidede ture, for messen er enorm, fortæller Marianne Christensen og Lise Ravnkilde, som også deltog repræsenterende forskellige netværk både syd og nord for Storstrømmen. Messens hovedtema var Shareconomy , hvilket passede fint med netværkenes ønske om at dele og skabe forretning dermed.

 

Cebit13 + danseklub 015
Fra venstre Abelone Glahn, Mona Hvid, Marianne Christensen og Lise Ravnkilde foran indgangen til den kæmpestore it-messe

De fire kvinder der netop har været på CeBit messen er:
Abelone Glahn, ekspert i cyberchikane, journalist, forfatter og grundlægger af Mikronet – www.abeoneglahn.dk
Marianne Christensen, fortælling og dynamisk coaching – www.mariannechristensen.dk
Mona Hvid, inspirator og konsulent – www.monahvid.dk
Lise Ravnkilde, journalist – www.liseravnkilde.dk