Nattesøvn og kassekredit

Mon man kan drive en virksomhed uden en kassekredit? Jeg tror det næppe. Kassekreditten og samarbejdspartneren banken er et væsentligt grundlag for ens virksomhed, om den er mikro eller makro.
Jeg har i netværkssammenhæng efterhånden talt med flere, som har fortalt at de har perioder – som kan være længerevarende – hvor de sover dårligt om natten, fordi indtægtsgrundlaget svigter og kassekreditten vokser uden at det var planlagt.
Forleden fik jeg et lift af min læge og så talte vi jo lidt løst og fast om sygdom og sundhed – og han sagde (for jeg har en mandlig læge): “Ja, når først man bliver usikker omkring sin økonomi, så kan nattesøvnen for alvor blive forstyrret”.
I øvrigt er det ikke noget “man” taler så meget om, god økonomi og idéen om succes er nært forbundet. Overtræk og svulmende kassekreditter – det er ikke lige dét, som vi forbinder med helte.
Hvad kan man gøre ved det?
Tjah – det er nemmere sagt end gjort. Adrenalinen pumper ud i systemet uden om din viljes kontrol og holder dig vågen.
Det gode, tillidsfulde samarbejde med banken er afgørende. DU skal have DIN bank i ryggen og et solidt samarbejde med din bankrådgiver. Hvis du synes at din bankrådgiver ikke tager dig alvorligt, så skift vedkommende ud – eller skift bank. Når alt kommer til alt, så lever din bank af dig og i sidste ende lever vi alle af hinanden.
Overblik. Få styr på hvor længe dette dødvande kan tænkes at vare. Brug dit netværk aktivt til at at hjælpe dig til overblik og dermed ro.
Salg. Salget er dét, du grundlæggende overlever på. Få hjælp til hvordan du igen får gang i dit salg. Måske skal du også tjekke, om du tjener nok på hver del du sælger. For selv om du ikke skal sælge dig selv for dyrt – så skal du ikke løbe rundt som en hamster i et hjul for at tjene nok.
Og så ellers: Træk vejret og hold fast i at du har ret til et godt liv. Også i de perioder, hvor kassekreditten vokser.

Anne Moloney
Kroppens Sprog