Netværket Mikronet holder 15 års jubilæum og generationsskifter med Iværksætter Lolland

Netværket Mikronet holder 15 års jubilæum og generationsskifter med Iværksætter Lolland

Jubilæet og overdragelsen finder sted fredag den 11. september i The Green House i Maribo.

”I lukker efter tre år”! Så negativ lød forudsigelsen fra skeptikerne, da netværket Mikronet i 2005 afholdt det første og største danske tværfaglige og landsdækkende tre dages træf for 200 freelancere, selvstændige og iværksættere. Det skete under stor bevågenhed i Nykøbing F. over en hel weekend i september og satte for alvor begrebet mikrovirksomhed på dagsordenen. 

Når pengene, I har fået til netværket, er brugt, holder I ikke længere”, sagde nogle af dem, der havde set for mange EU-finansierede projekter dø, når kassen var tom.

Men den dystre forudsigelse kan nu med stor tilfredshed modbevises i dag, 15 år efter.

Netværket Mikronet, som ganske rigtigt holdt sit første arrangement med midler bl.a. fra EU og fra lokale sponsorer, fejrer fredag den 11. september 15 års fødselsdag i bedste velgående.

Netværket har haft adskillige store træf siden og drives i dag af frivillige kræfter og uden støtte, ud fra mottoet, at alle har et medansvar for at bidrage aktivt til netværket; for at være del-tager i et netværk kræver nemlig, at man tager del! Jubilæet markerer også dagen, hvor Mikronet overdrages og videreføres af Iværksætter Lolland.

Professionelle ”legekammerater”

Mikronet tegner i dag + 200 lokale mikrovirksomheder, primært soloselvstændige med meget forskellige fagligheder, fortrinsvis fra Guldborgsund og Vordingborg og Lolland kommuner, men også Næstved og Præstø har medlemmer.

Netværket tiltrækker især tilflyttere, som søger professionelle ”legekammerater” og et netværk, som er nemt at komme ind i. Desuden også tilbageflyttere, som vil genopbygge et netværk, og endelig er der også en del medlemmer, som har boet her altid.

Jubilæet og overdragelsen fejres i Maribo i Iværksætter Lollands lokaler i Green House på Vestergade 33 fredag den 11. september kl 15.00-18.00.

Der kræves tilmelding via Mikronets facebook gruppe på grund af coronarestriktioner.

Generationsskifte

Samme dag foregår et generationsskifte, idet Mikronets fremtid nu ligger i Iværksætter Lollands hænder:

– Vi er tre selvstændige, der har været med lige fra begyndelsen, og som hidtil har stået bag driften i 15 år, fortæller Abelone Glahn, en af medstifterne af netværket.  – Vi har i Iværksætter Lolland fundet en gruppe mennesker, som har den samme gnist og forståelse for konkollegaskabet, som vi har dyrket gennem årene. Den aktivitet, der foregår omkring IVL og The Green House i Maribo, falder så meget i tråd med det, Mikronet står for, at det er en glæde at overdrage netværkets videreførelsen til dem.

Projektleder for Iværksætter Lolland, Jonas Sylvester Kaspersen, bekræfter: – Der er ingen tvivl om, at Mikronet har skabt en kæmpe værdi for Sydhavsøerne. Kernen af Mikronet er stærke relationer og gæstfrihed. Og dét er grundlaget for at kunne skabe et frugtbart samarbejde mellem de små iværksættere og selvstændige og at mindske afstanden til hinanden, selv om den geografiske afstand er stor. 

Potentialet i tilflyttere

Nils Lund Pedersen, næstformand i Iværksætter Lolland, fortsætter: – Det er visionen om at skabe rammerne for, at tilflyttende selvstændige hurtigt kan blive en del af lokalområdet og gøre den mentale afstand kortere til andre selvstændige på Sydhavsøerne, som vi gerne vil være med til at revitalisere i Iværksætter Lolland. Vi har ikke millionerne at gøre godt med, men vi tror på, at mennesker er mere værd end millioner, hvis vi kan samle dem på tværs af geografi, brancher og generationer. Hvis vi kan lykkedes med det, så kan vi løfte hinanden.

Åben Cafevelkomst

Bente Mogensen, Peter Abrahamsen og Abelone Glahn, som er de tre oprindelige medlemmer, er særligt glade for, at Iværksætter Lolland har et fysisk lokale, der er tilpas uformelt til, at man som nysgerrig selvstændig bare kan komme forbi til en kop kaffe eller deltage i de mange aktiviteter, der foregår på stedet. – Mange soloselvstændige har kontor i deres hjem, men trænger til at mødes mere eller mindre formelt med ligesindede. Sådant et sted har vi savnet, og vi er helt trygge ved at lade Iværksætter Lolland føre faklen videre herfra.

Praktisk:

Jubilæet og overdragelsen foregår i The Green House, Vestergade 33 fredag den 11. september kl 15-18
Tilmelding nødvendig på grund af coronarestriktioner. Tilmelding sker på Mikronets gruppe på facebook.