Råd nr. 3: Følg din egen vej

Noget af det, der kendetegner nogle af vor tids største iværksættere er, at de har gjort noget unikt på trods af, at de har mødt megen modgang undervejs. Se blot på folk som Janus Friis, Martin Thorborg – eller Lars Larsen for den sags skyld. De er startet ud med en knaldgod idé, men har haft meget svært ved at få den finansieret.
Alligevel er det lykkedes for dem. Dels fordi de er blevet ved – dels fordi de har turdet gå andre veje og ikke har været bange for fx. at køre taxa sideløbende.

Min pointe er, at blot fordi der er en række nedskrevne regler for, hvordan man starter en virksomhed op, behøver det ikke være den rigtige måde for dig.

Jeg har selv haft et h……. hus med fagforbund, a-kasser og diverse professionelle rådgivere, fordi jeg ikke helt passer ind i skemaet. Fx har jeg i dén grad modsat mig at lave den obligatoriske forretningsplan, fordi jeg ser den mere som en begrænsning end som en hjælp.

Jævnfør mit råd nr. 2 er det en rigtig god idé at tænke sig godt om, før man starter op. Men er der styr på det grundlæggende, må du aldrig lade dig bremse af stive regler og formaninger om, hvad “man” gør.   

En klog mand (kvinde?) har engang sagt: Den der går i andres fodspor kommer aldrig først! Og husk – der var heller ikke rigtig nogen, der troede på The Beatles, da de prøvede at få deres første demo afsat!

Hermed vil jeg runde min bloggertilværelse af for denne gang. Rigtig held og lykke til alle jer, der enten har startet virksomhed eller står lige foran at skulle gøre det.   

Go for it!  :-)