Status før weekenden

Det har været en vanvittig travl uge. Tre gange om ugen følger jeg et iværksætterkursus, og det har i denne uge budt på begreber som “debet”, “kredit”, “balance” mv. Altså kort fortalt en introduktion til de helt basale regnskabsprincipper. Gudskelov kan man hente færdige regnskabsprogrammer på nettet – jeg vil i en senere blog samle en masse gode links sammen – men selvom det tilsyneladende er muligt at slippe for kladdehæfte og regnemaskine, så forstår jeg pludselig vigtigheden af en god revisor!

Set i tilbageblik blev det også ugen, hvor jeg skiftede a-kasse. Nu vil jeg nødigt reklamere for nogen bestemt og ej heller hænge nogen ud. Man lad mig sige det sådan, at ikke alle a-kasser er lige godt gearet til iværksættere og andre frie fugle. Jeg har sommeren over haft den ene besynderlige diskussion med min – nu tidligere – a-kasse, og da jeg ikke kunne få hverken klare retningslinjer eller nogen som helst opbakning til mit projekt, valgte jeg her midt på ugen at kontakte en anden. For det kan man nemlig sagtens. Og man kan også sagtens blive i sin fagforening, selvom man har en anden a-kasse. Overflytningen skete for mit vedkommende gennem telefonen, og med hensyn til mit ønske om selvstændigt bierhverv var svaret: “Det lyder spændende – jeg sender et skema, du kan udfylde.” Og sværere var det ikke. Nu er den vej i hvertfald ryddet.

Derudover har det været en uge, hvor jeg har været i kontakt med rigtig mange potentielle underleverandører. Primært trykkerier og grafikere. Men enten tjener branchen simpelthen for godt i øjeblikket, eller også er jeg bare ikke “stor” nok som kunde. Jeg kontaktede to trykkerier i mandags. De lovede at sende prøvetryk og prisliste “med det samme”. Jeg har stadig ikke modtaget noget. Et andet trykkeri skulle ringe tilbage til mig indenfor en time – det var også først på ugen, og jeg venter stadig. Den grafiker, jeg havde satset på, viste sig at være “i opstartsfasen”. Altså med andre ord ikke momsregistreret. Han ville egentlig også helst, hvis vi kunne finde ud af det sort. Men det kan jeg jo næppe basere min virksomhed på, så på den igen…

Der er heldigvis mange muligheder indenfor tryk og grafik, også her i lokalområdet. Så jeg finder nok de rette. Men det skal snart være, hvis jeg ikke skal få galoperende stress. Mine visitkort er klar til tryk, og jeg kan altså næsten ikke vente. Samtidig presser et andet “problem” sig på – på mandag skal jeg nemlig til møde med min første rigtige kunde!

God weekend