Anm: "Businessmor - tre trin til succes som mor og selvstændig" af Christine Gouchault

Anm: “Businessmor – tre trin til succes som mor og selvstændig” af Christine Gouchault

Anmeldelse af bogen ”Businessmor – tre trin til succes som mor og selvstændig”.

Forfatter: Christine Gouchault, som har virksomheden Mors business, hvor hun hjælper mødre med at overkomme både indre og ydre forhindringer i det at være selvstændig.

Udgivet på forlaget Aronsen i 2017
ISBN: 978-87-933385-2-4
213 sider
Pris 249,95

www.morsbusiness.dk

Businessmor er en fin guide til kvinder, der er eller ønsker at blive selvstændige. Der er praktiske øvelser undervejs, så du selv skaber et overblik over dit personlige fundament som selvstændig.

Anmeldt af Pia Luxhøj Støvring, Den kærlige have

 

Bogens titel kan hurtigt få kvinder uden børn eller hvor børnene er flyttet hjemmefra, til at fravælge at læse bogen. Det er egentlig synd, for der er nogle gode råd at hente:  Jeg vil anbefale alle kvinder – uanset om de er mødre, unge som gamle – til at læse bogen, hvis man overvejer at begynde som selvstændig, eller er i de første tidlige år, hvor fundamentet stadig er ved at blive lagt, da de tre trin, som Christine Gouchault fremlægger, er gældende for alle, der ønsker at skabe et stærkt personligt fundament for deres virksomhed.

De tre trin til succes som mor og selvstændig.

Det kan lyde let med bare tre trin til at opnå succes som både mor og selvstændig. Det er dog lidt mere indviklet end som så. Hvert trin indeholder mange underemner.

Trin 1: Find din drivkraft, og slip dine bremser.

Afsnittet er inddelt i flere underafsnit, der omhandler at finde sit drive, sit ’why’ og samtidig også, hvordan du håndterer de blokeringer, du vil støde på undervejs. Eksempelvis øvelser til, hvordan du håndterer frygt og arbejder med dit mod.

Trin 2: Din strategi.

I dette afsnit kommer forfatteren nærmere ind på, hvordan du definerer din målgruppe og lærer dem bedre at kende, så du også kan gøre din målgruppe købeklar.

Trin 3: Optimer dine ressourcer, og nå mere.

I det sidste afsnit kommer forfatteren ind på hvordan du prioriterer dine opgaver og er mere effektiv.

Den særlige vinkel for dig der er mor og selvstændig samtidig
Undervejs, da jeg læste bogen ventede og ventede jeg på ’mor’ delen. Indledningsvis er der en introduktion om tidens trend med, at flere vil skabe en ny balance mellem arbejdsliv og familieliv. Men ellers synes jeg ikke, at mor-delen bliver behandlet, andet end ved interviewsene med de selvstændige mødre.

De trin med viden og værktøj, der bliver gennemgået, er almindelige ledelse og markedsføringsværktøjer. Brugbart til alle, der vil drive virksomhed ud fra en vinkel, hvor det er vigtigt med et godt personligt fundament.

Jeg føler ikke, jeg fik nogle særlige trin eller metoder til de udfordringer, jeg oplever som mor og selvstændig.

Ved det sidste tredje trin kommer forfatteren ind på prioriteter, og her bliver børnene bragt ind i betragtninger om virksomheden igen.

Hvis du sidder og er småbarnsmor og er usikker på, om du skal begynde som selvstændig, kan der sikkert være meget inspiration og motivation at hente i interviewsene.

Mød 10 seje selvstændige kvinder

Det er interessant med de forskellige interviews af kvinder, der er selvstændige. Der er et stort spænd i typer virksomhed samt familiesituationer, så de fleste læsere vil formentlig kunne genkende sig selv i en af de interviewede kvinder.

Du kan blandt andet læse om en cafeejer, appudvikler, webshopejer og en kvinde, der lever af online fitnessprogrammer.

Der er forskellige indgangsvinkler til det at være mor og selvstændig. Der er både dilemmaet om at give sig selv lov til og med god samvittighed knokle for firmaet, selvom man ikke ser børnene så meget. Og modsat, dem, der har startet virksomhed for at få mere fleksibilitet ind i deres liv, så de bedre kan være sammen med deres børn.

Oplevelse af bogen
Igennem bogen er der flere gode øvelser. De er markeret med lyseblå baggrund. Så selvom du ikke laver øvelserne undervejs, mens du læser bogen, kan du let bladre tilbage og finde dem igen.

Det er nyttige øvelser, som både åbner op for din passion, kreativitet og din analytiske hjerne.  Så du bliver mere bevidst om dine egne styrker, og hvornår du skal uddelegere til andre.

Jeg er helt på bølgelængde med forfatteren om, at som selvstændig er din vigtigste ressource dig selv. Derfor er det smart at skabe et succesmindset samt følelsesmæssigt og ledelsesmæssigt fundament.

Da jeg igennem årene har arbejdet med selvledelse, lærte jeg ikke selv nogle nye metoder i bogen. Jeg havde en forventning om, at jeg kunne finde nogle tips til at håndtere de praktiske og følelsesmæssige udfordringer, der er som selvstændig mor, men oplevede ingen aha oplevelser.

Både privat og igennem mit arbejde støder jeg på mange selvstændige kvinder, som, når de starter op, mest er fokuseret på deres ydelse/produkt og markedsføring. De glemmer helt, hvor vigtigt det er at skabe en struktur for dem selv, så deres personlighed og spidskompetencer bliver brugt bedst, og de netop kan skabe balancen mellem virksomhed og familieliv. Så på det område kan jeg se mange få glæde af bogen.
Skriveteknisk blev jeg flere gange forvirret over, hvem der udtaler hvad. Der er lange passager med udsagn i jeg-form fra de interviewede kvinder, og ligeledes skriver forfatteren også i jeg-form, når hun fortæller om sine egne erfaringer. Flere gange måtte jeg tilbage i teksten for at finde ud af, hvem det var, der udtaler sig.

Ellers er bogen skrevet i et nemt læseligt sprog og med gode eksempler undervejs, som er lette at relatere til. Det er en fin guide til dig, der ønsker at være selvstændig. Christine Gouchault behandler mange relevante emner og stiller gode reflekterende spørgsmål i øvelserne.

Om anmelderen Pia Luxhøj Støvring

Pia er selvstændig i Den kærlige have, hvor hun med mindfulness og haveterapi hjælper kvinder med at finde indre ro efter stress sygemeldinger. Derudover hjælper hun kvinder, der ønsker at tage en ny retning i livet og skabe det liv de længes efter.

Pia har været selvstændig i de sidste tre år fra hendes datter var 3 år. Og kender personligt de fordele og ulemper der er ved at være selvstændig og småbarnsmor samtidig.