Anmeldelse: 50+ og nystartet


Børsens Forlag
ISBN: 978-87-7664-308-9
Pris kr. 250,-
Bogens webside: www.50plusognystartet.dk

Fakta:
Bogen ”50+ og nystartet” er rettet mod dem, der gerne hurtigt vil se en effekt af deres indsats, da de ikke har lang tid tilbage at arbejde i.
Den primære målgruppe er dem, der ønsker at starte et enkeltmandsfirma eller en konsulenttjeneste, der er grundfæstet i egen specialkompetence.
Bogen er koncentreret om de forhold man skal overveje, når man har rundet det halve århundrede, før man tager skridtet til at blive selvstændig.

Bogen er bygget op i to dele:
Første del handler om erfaringer og består af 12 interviews med mennesker, der har taget springet; om deres bevæggrunde, drømme og overvejelser.
Anden del tager fat i den praktiske side af sagen og er bygget op i temaopdelte kapitler, der handler om, hvor du står i livet, hvad du skal tænke over, dagligdagen, økonomi, budgetovervejelser, pension, sikkerhedsnet, netværk og meget mere.

Bogen er skrevet af journalist og forfatter Abelone Glahn, der også driver den selvstændige virksomhed Amedia, hvor Abelone Glahn rådgiver om opbygning og drift af netværk og praksisfællesskaber i foreninger, organisationer og virksomheder.
Abelones speciale er online netværk og virtuel branding på nettet. Abelone Glahn har desuden skrevet bøgerne ”Dit virtuelle håndtryk”, ”Frie agenter”, ”Mikrovirksomheder med vokseværk” og ”Dit professionelle netværk”.

Denne anmeldelse er skrevet af Ditte Ferdinand, der for godt 1 år siden som bierhverv startede sit eget konsulentfirma, der hjælper virksomheder til bedre resultater gennem styrkelse af relationer og arbejdsglæde.

Anmeldelse af bogen 50+ og nystartet:
Bogen starter med 12 fortællinger om mennesker der er 50+ og har taget springet som selvstændig. Fortællingerne giver et meget levende billede af, hvad det vil sige at starte sin egen virksomhed og indeholder oplysninger om alder, hvornår de er startet, hvad de beskæftigede sig med inden de blev selvstændige, hvad deres arbejdsområde er, hvor de har deres daglige arbejdsplads og deres familiære ansvar.
Fortællingerne er illustrerende og har givet mig et bredt og varieret indtryk af processen, om bevæggrunde, drømme og overvejelser ved at blive selvstændig, og gør dermed bogen vedkommende for målgruppen; de læsere der ønsker at starte et enkeltmandsfirma eller et konsulentfirma, som er grundfæstet i egen specialkompetence.
Det, der samtidig gør bogen meget aktuel er, at samtalerne er fulgt op over en længere periode og dermed også kommer ind på krisens betydning for den enkeltes virksomhed. Det har givet mig et indtryk af, at krisen ikke nødvendigvis er skræmmende, da flere af fortællingerne viser at 50+’ere netop har nogle basale kvaliteter, som er meget efterspurgte netop nu. Faktisk har bogen inspireret mig til at kaste mig ud i at blive selvstændig som mit hovederhverv.

”50+ og nystartet” er ikke en traditionel iværksætterbog, der giver anvisninger på eksempelvis skatteforhold, momspligt og momsregistrering, virksomhedsformer og andre faktaoplysninger, men derimod en bog der i sin anden halvdel har ført mig gennem en række temaer, der er beskrevet, så det har givet mig lyst til fordybelse i de forhold der er væsentlige at have fokus på, når jeg nu gennem bogen er blevet bekræftet i mit ønske om at blive selvstændig på fuld tid.
Jeg er blevet ført gennem tankeprocesser omkring, hvad der har givet mig lyst til at blive selvstændig, hvad der har udløst det, hvad der nu har fået mig til at tage springet, og hvordan jeg har tænkt mig at fuldføre drømmen om at blive selvstændig. Jeg er blevet inspireret til at overveje om jeg skal arbejde alene eller sammen med andre, hvordan familien stiller sig, hvordan jeg får udbygget mit netværk, og ikke mindst, hvad jeg er værd og hvordan jeg vil sælge mig selv!
Endelig har bogen ført mig gennem tanker omkring økonomi, budgetter, pension, a-kasse og andre former for sikkerhedsnet, der er væsentlige at tage stilling til.

Abelone Glahn har en evne til at beskrive temaområderne så inspirerende og levende, at bogen er svær at lægge fra sig. Jeg har fået inspiration til at tænke mere og dybt ind i områder, som jeg uden denne bog måske allerede mente at have overblik over.

Til bogen er også knyttet en webside 50plusognystartet.dk, hvor du kan gå ind og downloade nyttige redskaber til hjælp ved start af din egen virksomhed.

Konklusion:
”50+ og nystartet” er en meget inspirerende og højaktuel bog for modne mennesker der har lyst til, eller er bragt i en situation, hvor det at gå selvstændig viser sig som en ny mulighed i resten af arbejdslivet.

Ditte Vibede Ferdinand
HR-udviklingskonsulent
Master in Adult Learning &
Human Resource Development
www.ditteferdinand.dk