At passe hjemmesider er som at passe sin have..

Jeg så lige et glimt af DR2udsendelsen “Husker du” med bl.a. et klip med en kvinde, der driver hjemmesiden Mor Hannes hjemmeside (eller gjorde, for jeg tror nok, det var et klip som var 10 år gammelt, og siden kommer ikke frem på google med den rigtige dames billede nu).

Hun sammenlignede det at drive en hjemmeside med at passe sin have.
Pludselig faldt der nogle brikker på plads for mig. Jeg elsker at lave have, og jeg elsker at lave hjemmesider. Jeg er ikke til at kalde ind fra haven, når jeg først er gået i gang, og hvis jeg først begynder på at rette en hjemmeside til, så sidder jeg gerne til langt ud på natten.

Ikke at jeg driver det ud i den vilde programmering: jeg har lært Front Page for syv år siden, da jeg startede min hjemmeside for og om tvillinger, og hvor Netdoktor, der var helt i sin spæde start, på tre dage lærte mig alt, hvad jeg skulle vide om at bygge hjemmesider (Vi indgik et samarbejde, hvor jeg lavede sider om tvillinger, og de linkede til dem) (Netdoktor blev også nænt i den udsendelse, lige som Webgrrls, der netop har haft ti års jubilæum – sjovt at have været med til at skrive nethistorie herhjemme i DK).

NÅ, men jeg laver stadig kun hjemmesider i front page, og jeg kan næsten høre latteren bølge ud ved computerne, for dét er vel nok oldnordisk. Men det passer mig Fint. Jeg kan finde ud af det, og programmet gør, som jeg vil ha det til, stort set.

Imidlertid har jeg ikke fået opdateret min Front Page version, siden jeg startede med at lave hjemmesiden hos Netdoktor i 1999! Så forleden købte jeg en ny version til mit “nye” styresystem, og vupti lå der et hav af nye funktioner, jeg skulle til at lære at kende.
Gode dyr var rådne, for jeg orker ikke at læse manualer. Jeg skal have det igennem hænderne for at forstå det.
Men som regel sker der noget, når jeg står over for sådanne udfordringer: På en af de utallige postlister, jeg er med på, kom der samme dag et tilbud om – ja netop – to dage med Front Page kursus.
Så jeg har været af sted på to dages kursus i dejlige omgivelser på Sjællands Odde med den smukkeste udsigt ud over markerne (Den så vi ikke meget til, for vi sad over computerne hele dagen), og jeg kom hjem helt høj af ny læring.

Og, sad i et helt døgn med tilretning af de 5-6 sider, jeg arbejder på til daglig. Fik lavet en hel ny også med mit sidste nye foredrag, dit virtuelle håndtryk. Ikke at det er stor kunst, for jeg er ikke designer, men siden kan det, den skal kunne, og jeg er godt tilfreds.

Og jeg giver Mor Hanne ret – det er liges om at arbejde i haven. Jeg synes det er utrolig dejligt at sidde og arbejde med en hjemmeside. Og selv om det kræver en del opdatering, så er der en kolossalt tilfredsstillelse ved at kunne skabe og ændre det, præcis om man vil.