Brug de gratis udviklingsmuligheder

I går brugte jeg dagen på Amtsgården i Nykøbing F., hvor Netværk for Grøn Erhvervsudvikling var vært ved en række indlæg og workshops. Dybest set var jeg ikke sikker på, om arrangementet var noget for mig. Men min erfaring fra lignende møder er, at der altid er noget at hente. Ny viden, nye kontakter og nye ideer.

Og det slog heller ikke fejl denne gang. Deltagerne var en solid blanding af organisationer, etablerede virksomheder og iværksættere. Og især sidstnævnte gruppes erfaringer gav mig et væld af ideer.

Et par af oplægsholderne var søskendeparret Mette og Morten Aagaard, der i øjeblikket er på vej ud på verdensmarkedet med deres Safe’n Sound system – tyverisikring til computere.
Der var også Dan Friis, idemanden fra Gedser, der arbejder med diodebelysning af virkelig høj kvalitet og med stor energisparende effekt. Men hvor Mette og Morten har fundet investorer til deres projekt, kæmper Dan i øjeblikket for at få råd til videreudvikling af sit. En svær balancegang der handler om, at Dan gerne vil have økonomiske samarbejdspartnere ind, men ikke er klar til at gå på kompromis med kvalitet og ejerskab af sit produkt.

Sådanne dynamiske mennesker møder jeg altid, når jeg deltager på nogle af de mange gratis seminarer, konferener og møder, der foregår i de lokale og regionale erhvervsudviklings regi. I går gik jeg hjem med en følelse af, at mit hoved var ved at sprænges af nye indtryk. Jeg kunne ikke have fået mere med fra et par dages betalt efteruddannelse. Og det er jo ikke uvæsentligt som nystartet iværksætter med jævnt anstrengt økonomi og en tilværelse, der stadig bæres oppe af supplerende dagpenge. 

Så brug de gratis udviklingsmuligheder. Find dem på nettet hos de lokale erhvervsforeninger og erhvervscentre. Tilmeld jer nyhedsbreve og mailinglister og husk: Netværket er det vigtigste markedsføringsredskab af alle!