Bruger du din frihed?

Efter en tid med økonomisk krise, er der nok mange af os små selvstændige, der har leget med tanken om at få et lønmodtagerjob -ahh, en fast indtægt, stabilitet, nattesøvn …

Hver gang tanken dukker op hos mig, mærker jeg imidlertid en stærk modstand mod at give slip på min frihed.

Men hvad er det for en frihed? Og bruger jeg den?

Jo, jeg tilrettelægger selv mine arbejdsdage, og tager fx med min søns klasse på cykeltur, og gemmer dagens opgaver til han sover.

Og jeg bruger muligheden for at arbejde andre steder fra end lige mit kontor, og tager fx en ekstra “ferie-uge” hos ynglingsveninden i Jylland, med pc’en i bagagen, så kontoret kan være åbent et par timer hver dag …

Og i fredags bad jeg min bankrådgiver regne på et boliglån, og hun spurgte mig i den forbindelse om hvad hun skulle skrive på som min løn. Hmmmm, jeg satte et tal for forventet løn i 2011, som jeg tænker, vil gøre hende glad og tryg. Den frihed har man ikke, når man er lønmodtager, så vil banken se lønsedler, og de er jo bagudrettede, og uden fremtidens optimisme.

Alligevel sidder jeg tilbage med en fornemmelse af, at jeg som selvstændig har en masse muligheder og en kæmpe frihed til at indrette mit liv som jeg vil. Men at jeg ikke rigtig har fået hul på den del – og derfor mest gør som jeg plejer … og derfor ikke får det fulde udbytte af det. Endnu.

Hvad med dig – bruger du din frihed som selvstændig til at gøre tingene på din egen måde?

Gode hilsener
Mette

www.webnestor.dk