En god uge

Det har været en god uge.

Først fik jeg en ny stor ordre, lige til højrebenet. Ukompliceret, afklaret kunde, der ved hvad hun vil have. Ligger lige mellem øjnene i forhold til min kompetence. Hverken uoverkommeligt eller uoverskueligt. Strækker sig over tre måneder. Gode penge. Kunden mangler ikke penge. 

Så blev jeg kontaktet af et ungt firma, som gerne ville have mig som ekstern underleverandør. De har et fint værdigrundlag, gode kontakter, rigtigt gode ideer – mangler bare lige sådan en som mig med erfaring, forstand på at tale med mennesker, kommunikativ faglighed og gennemslagskraft.

Så fik jeg også et par andre små kunder, som ikke har mange penge, men som jeg er glad for, bl.a. fordi de beskæftiger sig med sundhed og fødevarer (som er et af mine svage punkter). Og så faldt en af de aftaler, som har hængt og svævet henover efteråret, endeligt på plads. Og en ny kunde bad om et møde om et muligt (sandsynligt) samarbejde i foråret om nogle nye medieplatforme – radio og videoblogging. jeg glæder mig.

Og endelig blev jeg i dag søndag ringet op af en i mit netværk, en erhvervspsykolog, og bedt om fluks at bidrage til et stort udbudsmateriale på en opgave, vi skal løse sammen og som strækker sig over to år. Hun er meget dygtig og kompetent og er med i 2. udbudsrunde. Og jeg (og min partner) kan lige præcis alt det, hun ikke selv kan.

Pyha. Det var rart.

Men jeg mistede også en enkelt kunde – han ringede og sagde: Nu har vores samarbejde varet i tre måneder og jeg synes ikke rigtig, jeg har fået så meget for pengene. Fair nok. Der har været valgkamp og der har været efterårsferie – og i øvrigt var matchet mellem ham og mig måske ikke det optimale. Så han skal finde en anden, der passer bedre til ham. Han er ikke den kunde, jeg er mest ked af at miste. Så tingene passer jo sammen. Jo i denne uge har det været OK at være selvstændig.

I øvrigt har jeg fået ryddet op i alle bunkerne. Det er altså godt i mere end én forstand – det er som om det renser luften og sindet, får tågerne til at lette og trætheden til at fordufte. Jeg har købt 10 papkufferter i Søstrene Grene, den største størrelse, hvor A-4 papir kan være i. Det er en god måde at få parkeret papirer, som man ikke gider hulle og gemme i mapper. Nu ser der fint ud på mit kontor. Og sjælen har fred. Nu kan julen godt komme.