Glæden ved at tjene penge

For et stykke tid tiden var jeg så rørstrømsk over at arbejde gratis (fordi man får så meget igen af at opleve, at der er brug for en og at man er skide god osv.), så jeg også er nødt til at fortælle om min glæde at TJENE penge!

I går var jeg ude hos en kunde, som tydeligvis har svine mange penge. De tjener mange penge hos deres kunder, som igen tjener svine mange penge, simpelt hen fordi det er højkonjunktur og der findes en del mennesker i dette land, som vælter sig i penge – hvad enten dette skyldes salg af varer og ydelser i et globaliseret marked (hurra!) eller friværdier.

I hvert fald: Efter efter tre måneders hårdt arbejde, hvor jeg stort set har fået al lønnen på forskud (og mangler at få udbetalt lønnen for resten) havde jeg det virkelig fint med at tage min pris hos pågældende kunde. Mine normale kvababbelser med at undervise folk, hvis eneste formål i livet er at blive rige og hjælpe andre med at blive det samme, forsvandt bare. Måske fordi det meget belejligt gik op for mig, at også i dette foretagende sidder der nogle mennesker, der gerne vil høre, at de er gode til noget. Og gerne vil blive endnu bedre til det, de gør. Altså – endnu engang oplevede jeg meningen med livet gennem at være ‘god’ – i hvert fald i egen indbildning. Og så gik det rigtig godt, ifølge evalueringen, som jeg i øvrigt altid frygter (jeg hader at blive vejet og målt, også selv om det som regel går godt). Men det, der var allerbedst, var følelsen af hvordan pengene rullede ind på kassekreditten bagefter… Åh! Og jeg som af og til tror at jeg lever af ånd alene. Wake up!

Karen