Hjemmeside – og hvad dertil hører…

I løbet af de sidste måneder har jeg arbejdet med at få planlagt, designet og programmeret min nye hjemmeside www.klausmoeller.dk

Det har været en spændende proces, som har lært mig meget og hvor jeg har skulle tage mange beslutninger om, hvad og hvordan jeg gerne ville have at min hjemmeside skulle kommunikere til mine kunder, gamle og nye.

Det første jeg lærte var, at jo bedre forberedt jeg selv, jo lettere blev forløbet. De ting jeg skulle forberede og tænke over var:

  • Sitemap. Altså oversigt over menupunkter og undersider osv.
  • Grafisk udtryk –  hvordan vil jeg og mit firma gerne frem stå visuelt
  • Tekst – hvad skulle teksten på hjemmesiden udtrykke? Skulle der være meget eller lidt information osv.
  • Kommunikationsmuligheder – Nyhedsbrev, Facebookgruppe og blog

Jeg bestemte mig hurtigt for at jeg ville have hjælp til at få lavet en professionel hjemmeside og har samarbejdet med designbureauet Sweet Creative omkring design og visuel kommunikation, og det er dem der er kommet på alle de grafiske ideer.

Jeg besluttede også, at jeg ville have hjælp til at skrive tekster. For selv om jeg selv kan skrive, var det en anden proces at blive interviewet af en journalist, som så efterfølgende har skrevet alle tekster ud fra interviewet. Journalisten fra Wordshoppen har jo ekspertise i at udspørge og derefter omforme interviewet til noget forståeligt, så hjemmesiden ikke er fuld med fagudtryk, som man som udenforstående kan have svært ved at forstå.

De sidste ting som jeg så har skulle tage stilling til, har været hvilke ekstra features der skulle på hjemmesiden, for at kommunikere så godt og effektivt og med så mange som muligt.

Jeg har fået lavet en løsning med et Nyhedsbrev som man kan tilmelde sig. Jeg fandt en løsning som er webbaseret hos www.constantcontact.com som virker fint og er let at styre.

Heldigvis er min hjemmeside blevet programmeret af en meget samarbejdsvillig programmør, som har været god til at inkooperere Nyhedsbrev, tilmelding til min Facebookgruppe osv. Derudover arbejder han i øjeblikket på at få min personlige Blog til at ligne hjemmesiden så meget som muligt, så den visuelle kommunikation også kan fastholdes på bloggen.

Det har været en lang men fin proces og jeg er meget tilfreds med resultatet.

Klaus Møller

www.klausmoeller.dk