Krise? Gør som Frodo og tag et skridt ad gangen

Jeg sad i pinsen og tænkte triste tanker. Jeg blev ramt af en følelse af mismod, fordi jeg ikke kan overskue mit firmas fremtid. Jeg har hele foråret haft for få opgaver. Jeg kan opgavemæssigt og dermed økonomisk lige se frem til sommerferiens start, men hvordan kan jeg tillade mig at holde ferie i år, hvis jeg ikke har nogen opgaver klar til efter ferien? Er det nu, jeg skal kaste håndklædet i ringen og kigge mig om efter et lønmodtagerjob?

Nej, det er ej. Men det er nu, jeg skal bruge “Frodo metoden”. Jeg har længe gået og barslet med en ide til en bog og et foredrag med det navn. Ud fra den måde Frodo fra Ringenes Herre takler sin opgave på, har jeg simpelthen formuleret ”Frodo metoden”, som en metode til at takle livskriser og store opgaver, hvor det undervejs føles uoverkommeligt, nogensinde at nå frem til målet.

Frodo ved, han er nødt til at blive ved med at prøve at nå frem med den magiske ring, han har fået i sin varetægt, så den kan tilintetgøres, for ellers vil det onde opsluge hele hans verden. Derfor tager han det næste skridt, uanset hvor umuligt opgaven med at bringe ringen frem synes, og uanset hvor frygtindgydende modstanden virker. Frodos viljestyrke og mod til at blive ved med at fortsætte, selv når alt ser sortest ud, fører ham i mål.

Pinsemandag var jeg kommet frem til, at jeg ville bruge Frodo metoden på at takle mit firmas opgaveproblem. Og selvom jeg ikke lige nu kan se, hvordan jeg kommer hele vejen til målet, så kan jeg godt se de første skridt på vejen. Og jeg kan også godt tage dem!

Tirsdag lavede jeg beskrivelser af nye kurser i Google Adwords og Søgemaskineoptimering og sendte dem til ingeniørforeningen.

Onsdag beskrev jeg mit nye foredrag: “Frodo metoden – Forvandling et skridt ad gangen” og lagde det på hjemmesiden foredrag.net.

Og i dag torsdag skriver jeg det her blog-indlæg, der om ikke andet, så sender den besked ud i universet, at jeg er her endnu, og hver dag vil gøre noget, der fører mig og mit firma fremad!

Hvilket skridt tager DU i dag?

Husk at nyde dagen og solen.

KH Mette Juul
www.webnestor.dk