Iværksættere på landet har klaret krisen bedst og lever længst

Dagbladet Børsens væksttillæg skriver i dag, at de nye iværksættere, der startede i 2006 og 2007 og som om fra områder uden for hovedstaden og de store byer, har klaret sig bedre gennem krisen. Det er en analyse fra E-statistik, der viser dette.

Selvfølgelig, har jeg lyst til at sige, kommende fra det såkaldte Udkantsdanmark. Kent Nielsen, der står bag undersøgelsen, siger til bladet: – Iværksætterne i Udkantsdansmark har vist sig at være mere bestandige end forventet. Han mener, nogle af årsagerne ligger i, at menneskene bag etablerer sig med virksomheder med en højere indtægtsbarriere end små servicevirksomheder, pizzabarer , kaffebarer og frisører. Det, der startes uden for hovedstadsområdet, er mere inden for områder som fremstilling, handel, samt bygge og anlæg, og ofte er stifterne folk, der har den fagligt relevante uddannelse. Det giver en forskel, siger han til bladet.

Husk træffet for selvstændige den 25.9.2010 – afholdes netop i Udkantsdanmark! og beviser, at der er masser af kræfter, stærke virksomheder og ideer her.