Spar tid (1) – sms fra kontoen

“Effektivisér enhver gentagen opgave”.

Jeg har en samarbejdspartner, der nærmest prædiker dette budskab hele tiden. Ja, ja, tænkte jeg det første stykke tid, det er noget man skal tænke på i organisationer med mange medarbejdere, og ikke når man er sig selv.

Alligevel har hans budskab sat lidt ting igang. I begyndelsen begyndte jeg at observere, hvornår jeg gentog opgaver. Dernæst var der nogle af dem, der begyndte at irritere mig, og derfor måtte jeg jo finde smartere løsninger. Og dem får du her i en serie “Spar tid”-tips på Mikrobloggen.

Jeg fakturerer mine kunder månedligt, og har derfor en bestemt dato som betalingsdato. Et par dage før – og efter tjekkede jeg faktisk webbanken som noget af det første om morgenen i stedet for at gå i gang med opgaverne. Det var faktisk lidt distraherende og tog tid. Så introducererede min bank en sms-service, hvor jeg får besked, når der sættes beløb ind på min konto. Jeg VED, jeg får viden om betalingerne, jeg skal ikke bruge tid på at få den viden, og jeg er ikke afhængig af adgang til netbanken.

Hvor meget tid bruger du på at følge op på dine kunders betalinger? Sammenlagt på en måned?

Charlotte Hammer,

www.flexikom.dk