Sparring og netværk

Netværk er en unik mulighed for sparring omkring alle de mange krinkelkroge, der er at forholde sig til, når man driver en enkeltmandsvirksomhed.

Jeg hører ofte bemærkninger som: “Hvad får jeg ud af det?” når talen er om netværk. Jeg synes selvfølgelig ikke at man skal se bort fra, at hvis man er med i noget, så er en del af motivationen at man får noget ud af det. Det sjove ved netværk er bare, at det som man får ud af det er mere end ligefrem proportionalt med hvad man selv giver ind i det. I relation til netværk er det derfor mere relevant at tænke: “Hvad har jeg at bidrage med?” og så være forvisset om at stort set ethvert behov man måtte have inden for den ramme, der er afstukket for det pågældende netværk, det skal man nok få dækket.

Så vidt jeg ved kommer netværksidéen fra USA. Som jeg ser det hænger netværkning inden for mange brancher snævert sammen med markedsføring, i og med at markedet bliver mere og mere specialiseret og du har brug for netværksforbindelser, der på forskellige måder kan hjælpe dig med at skabe og vedligeholde dit produkt og ikke mindst: at få det solgt. Uden salg, ingen virksomhed. Når du stiller op og hjælper andre, så hjælper andre også dig.

Selv er jeg medlem af flere andre netværk end Mikronet. Eksempelvis Morgendagens Heltinder , som har startet en lokalafdeling på Sydhavsøerne, der er et arrangemnet i Nykøbing nu på fredag. Morgendagens Heltinder er et landsdækkende netværk, og som navnet antyder forbeholdt kvinder. Det er ikke udelukkende for selvstændige erhvervsdrivende, men mere for alle kvinder, der er engagerede og fremme i skoene. For min særlige it-passion har jeg meldt mig ind i Webgrrrls danske afdeling, det er også et rent kvindenetværk. Som øbo på een af de 27 danske småøer er jeg med i flere ø-netværk. For det super forretningsmæssige er jeg medlem af BNI, som blandt andet har en afdeling i Vordingborg. BNI er specielt på dén måde, at der i hver afdeling kun er een branche repræsenteret, hvilket betyder at man i netop dén sammeng er fri for at skulle håndtere konkurrencen mellem det, som Abelone Glahn meget velvalgt har kaldt “konkollegaer”. Det centrale i BNI er netop “Givers Gain”, altså at når du giver, så får du.
Anne Moloney
Kroppens Sprog