Anm: Bliv set, hørt og husket af Berrit Kvorning

Anm: Bliv set, hørt og husket af Berrit Kvorning

Anmeldt af : Birgitte Flensholt – selvstændig kostkonsulent, foredragsholder, underviser, kostvejleder og skribent.

Allerede på bagsiden af bogen præsenteres den som ”en praktisk brugsbog – en slags kogebog for talere. ”
Jeg vil sammenligne bogen med en brugsbog i at arrangere middage – lige fra den helt enkle hverdagsaften til den store gourmetaften med mange retter. Der er i overført betydning mulighed for at få hjælp til alt – sammensætning af menu, indkøbsliste, opskrifter – både de enkle og de krævende, borddækning, valg af farven på lys og servietter, bordplan, valg af din egen påklædning, velkomst, middagens forløb, afslutning og afsked med dine gæster, oprydning og evaluering. Det hele er der for at sikre dig en succesfuld aften med overskud og glæde.
Alt efter hvilket niveau din middag skal være på, kan du slå op i bogen

Berrit Kvorning har tænkt på det hele lige fra opgaven stikkes ud/ foredraget bookes/ invitationen til konfirmationen kommer. Hvad gør jeg? Hvordan forbereder jeg mig? Hvad gør jeg med min nervøsitet? Hvordan bruger jeg stemmen? Hvad gør jeg, hvis klappen går ned. Til mindste detalje arbejder hun forløbet i gennem. For en nybegynder er det kræs og god vejledning.
Bogen er skrevet i et enkelt, klart sprog. Der er en vekselvirkning mellem teori, øvelser, tips, opgaveark, tjeklister og et væld af relevante erfaringer, der klæder den enkelte på til opgaven.
Bogen suppleres af hjemmesiden www.set-hørt-husket.dk – her kan opgaver, lister m.m. hentes.

For den rutinerede foredragsholder er der tips, inspiration og hjælp til fornyelse.
Personligt giver afsnittet om gaver mening. Berrit Kvorning skriver ”Du kommer med din personlige stil, din erfaring, din særlige indfaldsvinkel. Der er meget du ved, men som de ikke ved – endnu. Denne gave af viden er det vigtige. Du er den glade giver, og der er dig, der kan hjælpe tilhørerne til at forstå og bruge din viden fremover. ” (s. 99)
TIP: ”Det er dejligt at være lidt ”forelsket” i sit stof. Det giver kræfter og mod. Tilhørerne får en chance for at forelske sig sammen med dig! ”(s. 83).
Der er gode bud på fornyelse, hvis det er det, der brug for – forankring – ændring af vaner – påmindelse om tålmodighed og træning, når det handler om nye vaner

”Bliv set hørt og husket” er for alle, der har noget på hjerte og som har brug for en håndsrækning til at få det sagt. Den er en guide i at forvandle præstations angst til præstationsglæde – at skabe succes med at blive set, hørt og husket.

Praktisk info:

• Forfatter: Berrit Kvorning, skuespiller, indehaver af firmaet Kvorning kommunikation.
• Hvad handler bogen om – et par stikord eller et par sætninger: ”Bliv set, hørt og husket” en håndbog, et opslagsværk i kunsten at holde en tale, et oplæg, et foredrag.
• Hvem er målgruppen: nybegyndere og erfarne talere, foredragsholdere, projektmagere m.fl. der har behov for at fremlægge mundtligt for andre.
• Hvad er indholdet i korte træk: ”Bliv set, hørt og husket” er en grundig vejledning – en kogebog for talere. Med enkle øvelser, beskrivelser og vejledning følges læseren på vej fra tanke, til forberedelse, til aktion som taler/foredragsholder.
• Forlag: Jensen & Dalgaard.
• ISBN nummer: 978 87 7151 072 0
• Titel: “Bliv set, hørt og husket – en håndbog om at være på”
• Pris: 249,95 i butikker – 215,10 (Saxo)
• Hjemmesideadresse:  www.set-hørt-husket.dk