Tjen penge mens du sover

Jeg har en kunde, som imponerer mig med sin indstilling. Hun er ikke bange for at gå efter pengene – og her adskiller hun sig desværre fra mange af sine medsøstre, der driver mikrovirksomheder (mig selv inklusive).

Hun erkender, at hun ikke vil blive ved med bare at sælge sin tid, dvs. sig selv og sine egne konsulentydelser, men i stigende grad vil tjene penge på at andre bruger hendes metoder og materialer – som hun har udviklet gennem 20 år og som hun har rettighederne til. På denne måde kan hun nemlig tjene penge mens hun sover.

Her gik der noget op for mig – tjener du udelukkende penge på de timer, du leverer, bliver du meget træt – til sidst. Med mindre du virkelig tager kassen for hver eneste time.

OK, hvad er det hun gør?

  • Hun har licens til to leder- og teamudviklingsprogrammer, som er udviklet af andre, men som hun er ekspert i og har oversat til dansk.
  • Hun har selv udviklet et tredje program, som supplerer de to øvrige programmer, og har udviklet et omfattende undervisningmateriale, som hun sælger.
  • Hun holder kurser for sine konsulenter, som bagefter går ud og underviser andre efter de tre systemer.
  • Hun sælger sine undervisningsmanualer i Danmark, i resten af Europa og i Japan.
  • Hun bruger det meste af sin tid på at vejlede de konsulenter, som bruger hendes materiale – men kan i øvrigt holde mere eller mindre fri 3-4 måneder om året med kun 1-2 ugentlige dage på kontoret, for at tage sig af den mest nødvendige korrespondance
  • Hun er soloselvstændig og arbejder alene, med al den fleksibilitet det giver – men er samtidig reelt leder for en medarbejderskare på 10 personer (konsulenter)
  • Nu vil hun gerne blive endnu bedre til at målrette sin virksomhed, så hendes egen aktive konsulentvirksomhed efter 25 år i branchen kan blive droslet endnu mere ned – og hendes rolle som leder og udvikler kan blive endnu tydelige. På den måde kan hun drosle sin arbejdstid endnu mere ned – og stadig tjene rigtig mange penge.

Hun har en fortid som HR-udviklingskonsulent i den private sektor, men ellers har hun fundet ud af og skabt det hele selv. Godt gået siger jeg bare!

Karen Lumholt