Anm: “Selvstændiges guide til flere penge” af Majbritt Lund

 Selvstændiges guide til flere penge


Selvstændiges guide til flere penge af Majbritt Lund


Anmeldelse af “Selvstændiges guide til flere penge” af Majbritt Lund
Anmeldt af Christina Boel Pedersen
Frydenlund, september 2012
Kr. 199
Antal sider: 111
ISBN: 9788771180688

Læs mere her: 


Nu er der ingen undskyldning for ikke at tage sig godt betalt

I sin indledning til bogen Selvstændiges guide til flere penge skriver forfatter Majbritt Lund om bogen, at hun selv gerne ville have haft den, da hun blev selvstændig. Det kan jeg godt forstå, og jeg kan anbefale bogen til alle selvstændige, som synes, at der er svært at sige: ”Ja, jeg er godt betalt for det, jeg laver, og det er fordi, at jeg er rigtig god”.

Bogen er en guide til, hvordan man som selvstændig tager sig ordentligt betalt, hvordan man ændrer sit mindset fra en lønmodtagers til en erhvervsdrivendes, hvordan man bliver pengene værd i sin kundes øjne og hvordan man helt konkret griber telefonsalget an, så man får salget i hus. Forfatterens udgangspunkt er, at hun gerne vil forhindre, at andre selvstændige skal lære alt på den hårde måde. Det lykkes hun med i bogen.

Allerede i indledningen rammer Majbritt Lund et ømt punkt. Måske rammer sætningen her også dig: ”Hvis man … er tilbøjelig til at tage opgaver ind vel vidende, at det er en dårlig forretning, synes jeg, man svigter sin virksomhed og sig selv.” Jeg er sikker på, at os, der har begået den fejl, har masser af grunde og argumenter på hånden for, hvorfor vi gik på kompromis med prisen. Det er argumenterne for, hvorfor vi ikke kan og må gå på kompromis med prisen, vi mangler. Men dem har Majbritt Lund heldigvis.

Bogens 111 sider er smækfyldt med gode råd, pointer og øvelser. Den er så tilpas kort og præcist formuleret, at den er nem og hurtig at læse. Og dens indhold er så tilpas kompakt, at den først for alvor folder hele sit potentiale ud, når du tager dig tid til at gå ind i øvelserne.

Et af de afsnit, som kan spare dig for at lære tingene på den hårde måde, er det om ’fastlancer-aftaler’ og deltidsjob. Mine egne erfaringer med både ’fastlancer-aftaler’ og deltidsjob er helt i tråd med Majbritt Lunds pointer: Nemlig at der er masser af faldgruber, og at det kræver så meget fokus og tid at drive virksomhed, at man må veje sin tid og sine prioriteringer på en guldvægt. Hun giver læseren en række punkter til overvejelse, inden man kaster sig ud i en aftale eller et deltidsjob. Sådanne afsnit om konkrete situationer og overvejelser er der masser af, så det vil være svært for læseren ikke at tage en eller flere pointer fra bogen til sig.

Jeg har efter læsningen taget mig selv i at dele ud af de gode råd fra bogen til andre selvstændige. Og pointerne vækker genklang: Vi kan alle sammen se, at det er den rigtige vej at gå. Men når det så er sagt, så er det altså nemmere læst og sagt end gjort. Man skal altid starte et sted, og her er Majbritt Lunds bog et rigtig fint sted. Den er en rigtig god opslagsbog, når man lige skal mindes om pointerne igen igen, og øvelserne er en god praktisk håndsrækning til at få gjort pointerne til sine egne, indtil de til sidst er en selvfølge. Indtil da – tak for bogen og for sparket!

Om forfatteren:
Majbritt Lund er uddannet journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Siden 2007 har hun haft egen kommunikationsvirksomhed, hvor hun især har hjulpet kunderne i pressen og skrevet hjemmesidetekster. Ud over at skrive holder Majbritt Lund også kurser og rådgiver kunderne, så de fremover kan løse deres opgaver bedst muligt selv. Hun er kendt for sine gratis pr-kurser, som hun holder landet over.

Om anmelderen:
Christina Boel Pedersen driver sammen med sin mand webbureauet Symatic i Odense. Hun trådte ind i firmaet i april 2012, og hendes fokusområder er kommunikation, pr og sociale medier. Derudover har hun, siden hun blev uddannet cand. mag. i Litteraturvidenskab i 2005, arbejdet som freelance redaktør og korrekturlæser.